Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Εργαζόμενοι ΟΤΑ στο πλευρό των δημάρχων Αγρινίου και Ακτίου – Βόνιτσας

????????????????????Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας πληροφορούμενος για την μήνυση που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Καπετάνιος κατά των Δημάρχων Αγρινίου Γεωργίου Παπαναστασίου και Ακτίου – Βόνιτσας Γεωργίου Αποστολάκη αλλά και κατά των Προέδρων των αντίστοιχων φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – φο.Δ.Σ.Α των ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρινίου), Παναγιώτη Στούπα και ΧΥΤΑ Κακοπετριάς (Βόνιτσας), Γεωργίου Κατσαπίρη για την άρνησή τους, όπως επικαλείται στην μηνυτήρια Αναφορά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου να δεχθούν απόβλητα του Δήμου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και των διαμερισμάτων των άνω Δήμων στους ΧΥΤΑ Διαχείρισης τους, ενημερώνει για τις θέσεις του:
1) Στηρίζει τις αποφάσεις των Δημάρχων Αγρινίου και Ακτίου – Βόνιτσας κ. Παπαναστασίου και Αποστολάκη και των προέδρων των αντίστοιχων φορέων.
2) Διαφωνεί με τις μεθόδους του Υπουργείου Εσωτερικών να εντέλλονται οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι οι οποίοι αρχικά στάθηκαν αλληλέγγυοι στους Δημότες των γειτονικών Δήμων, αποδεχόμενοι τόνους σκουπιδιών στις περιοχές τους, τώρα όμως καλούνται να προασπίστουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών που τους εξέλεξαν.
3) Ενημερώνουμε, τέλος, ότι ο ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρίνιο) και Κακοπετριάς (Βόνιτσα) κατασκευάστηκαν ύστερα από υπόδειξη συγκεκριμένης μελέτης για την χωρητικότητα στερεών αποβλήτων αλλά και για τον χρόνο ζωής των συγκεκριμένων ΧΥΤΑ. Οι ανάγκες και μόνο των δημοτών, υπέδειξαν την δημιουργία και των τεσσάρων (4) ΧΥΤΑ στο Νομό Αιτ/νίας.
«Θα αποτρέψουμε με κάθε μέσο, οι ΧΥΤΑ των περιοχών μας να μετατραπούν σε χωματερή «ΦΥΛΗΣ» Δήμου Λιοσίων – Νομού Αττικής (με συσσώρευση σκουπιδιών από όλη την περιφέρεια Αττικής) με τα γνωστά προβλήματα, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους δημότες. Προβλήματα που έχει καταγγείλει επί σειρά ετών η ΠΟΕ ΟΤΑ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. beo

  Έτσι Μπράβο, ας στείλει ο Κύριος αυτός στη Δικαιοσύνη τους Ιθύνοντες του Νομού Ηλείας γιατί επί χρόνια και χρόνια δεν ήθελαν να φτιαξουν ΧΥΤΑ. Από που ακούστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου και Βόνιτσας να είναι υπεύθυνοι για ττη Υγεία των Παιδιών του Πύργου.Έλεος.

 2. beo

  Πουλάει τρέλα» ο Λιατσής – Δεν τον χαροποιεί η εξέλιξη με τη μήνυση στους δημάρχους

  Και εκεί που μέχρι πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής απειλούσε με ποινικές ευθύνες τον δήμαρχο του Αγρινίου και δήλωνε, ως άλλος δικαστής, πως στην περίπτωση που πεθάνει κάποιο παιδί στον Πύργο από μολυσματική ασθένεια θα υπογράψει την καταδίκη του Γ. Παπαναστασίου, τώρα μετά την μήνυση από την πλευρά του Υπουργείου, δηλώνει ότι δεν τον χαροποιεί η εξέλιξη και πως ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου θα έπρεπε να είναι πιο διαλλακτικός…

  Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ την μήνυση του Υπ. Εσωτερικών, τόνισε ότι δεν τον χαροποιεί αυτή η εξέλιξη, ούτε το ότι οι σχέσεις του με τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου είναι διαταραγμένες, ωστόσο επισήμανε πως «θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να ανήκουμε σε μια συντεταγμένη κοινωνία, στην οποία οι νόμοι και οι αποφάσεις είναι πάνω από εμάς και πρέπει να τους εφαρμόζουμε ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι. Αν ο κάθε δήμαρχος παίρνει τον νόμο στα χέρια του και στήνει το δικό του βιλαέτι, αυτό τον καθιστά κοινωνικά υπεύθυνο και έχει τη δύναμη να καταλαβαίνει ότι υπάρχουν κι επιπτώσεις. Εύχομαι να ξεμπλέξει γρήγορα αυτή η ιστορία. Είναι κάτι που δεν πρέπει να έχει προσωπικό χαρακτήρα. Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στις πόλεις πρέπει να είναι δεδομένη και πιστεύω ότι ο δήμαρχος Αγρινίου έχει επηρεαστεί από διάφορα πράγματα τοπικού επιπέδου». Στη συνέχεια ο κ. Λιατσής δήλωσε ότι «ο Γ.Γ. κ. Καπετάνιος έχει κι αυτός την απαίτηση να εφαρμόζεται ο κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την υγεία των παιδιών μας. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που είμαστε μια ανάσα από τη λύση του προβλήματος, την οποία επικροτεί η κυβέρνηση, θα έπρεπε να είναι πιο διαλλακτικός».

  Ερώτηση: Γιατί ρε Λατσή δεν έφτιξες ΧΥΤΑ τόσα χρόνια; αν εγώ δεν φρόντισα να φτιάξω Τουαλέτα στο σπίτι μου πρέπει να χέζω στην τουαλέτα του δικού σου σπιτιού. Ποιός σου τα έμαθε αυτά τα πονηρά στρογγυλέματα;
  Για τις συνθήκες υγιεινής των παιδιών του Πύργου είσαι εσύ υπευθυνος ή ο Δήμαρχος Αγρινίου; Τι αρλούμπες μας λές; μήπως πρέπει να παραπεμφθείς εσύ στη Δικαιοσύνη; Θα πρέπει να ξέρεις ότι και να συμφωνήσει ο Δήμαρχος δεν θα αφήσουμε εμείς. Ο νόμος δεν είναι άλλα Καρτ αγαπητέ Συνέλληνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.