Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Εργατική εστία: "Εντάξαμε την Αιτωλοακαρνανία στους προορισμούς, αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο και μόνο για την Αττική(!)"

Εργατική εστία: "Εντάξαμε την Αιτωλοακαρνανία στους προορισμούς, αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο και μόνο για την Αττική(!)"

Ζήτημα είχε προκύψει με την εξαίρεση της Αιτωλοακαρνανίας από το πρόγραμμα θερινών διακοπών της εργατικής εστίας. Η επίσημη θέση του Υπουργείου πάνω σε αυτό διατυπώθηκε ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Μακρυπίδη που είχε κατατεθεί στις 8.2.2010 προς τον Υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο για αυτό το ζήτημα.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο απάντησε στο συγκεκριμένο θέμα, πληροφορώντας τόσο για το θερινό όσο και για τα άλλα προγράμματα εκδρομών.

Μεταξύ άλλων, όσον αφορά την απουσία του νομού Αιτ/νίας κατά το πρόσφατο παρελθόν αναφέρει τα εξής: «Τα έτη 2005,2006 ο νομός Αιτ/νίας δεν συμπεριελήφθη σε κανένα εκδρομικό πρόγραμμα του Οργανισμού. Τα έτη 2007, 2008, 2009 ο νόμος Αιτ/νίας συμμετείχε ως προορισμός στο θερινό πρόγραμμα για δικαιούχος Ν.Αττικής με ένα λεωφορείο 48 θέσεων» Στην συνέχεια, σχετικά με το αίτημα να συμπεριληφθεί ο νομός Αιτ/νίας στο θερινό πρόγραμμα εκδρομών διευκρινίζει ότι: «Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο να ματαιωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχτεί για την μίσθωση κλινών και λεωφορείων και να προκηρυχτούν εκ νέου, διότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια από την ισχύουσα νομοθεσία.»

Τέλος η απάντηση περιλαμβάνει δεσμεύσεις για την φετινή χρονιά, που διασφαλίζουν την μελλοντική αποκατάσταση του προβλήματος. Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει τα εξής: « Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ήδη έχει εντάξει τον νομό Αιτ/νίας στο τριήμερο εκδρομικό πρόγραμμα εαρινής περιόδου του 2010 για δικαιούχους Ν.Αττικής και πρόθεση μας είναι η ένταξη του στο εκδρομικό πρόγραμμα φθινοπωρινής περιόδου έτους 2010 επίσης για δικαιούχους Ν.Αττικής.»

Δηλαδή η “ταμπακιέρα” πια είναι;

Αιτωλοακαρνανία μόνο άνοιξη και φθινόπωρο. Καλοκαίρι όχι! Και μόνο για Αττική.

Είναι δηλαδή σα να μας λέει: Πάλι καλά κι όλας που βάλαμε και αυτά!

Το κράτος ξέρει καλά να παίρνει οφέλη από το τόπο μας με τεχνητές λίμνες και λιμάνια. Να δίνει όμως “το ξεχνά”

Μήπως πρέπει να πιέσουμε και με άλλους τρόπους;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.