Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της “Αστερίας Α.Ε.”

Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της “Αστερίας Α.Ε.”

epi-eka

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες <<ΑΣΤΕΡΙΑΣ Α.Ε.>> για την καταβολή των δεδουλευμένων αρκετών μηνών . Η απλήρωτη εργασία δεν είναι γνώρισμα  μόνο σε αυτή  την επιχείρηση αλλά και σε άλλες  επιχειρήσεις και κλάδους  . Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  μέσα από τα ταξικά σωματεία  να απαιτήσουν – διεκδικήσουν  με τον αγώνα τους  όχι  μόνο  αυτά που τους χρωστούν  αλλά και  για υπογραφή  συλλογικών συμφάσεων  εργασίας  που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους . Να απαιτήσουν τώρα  από την κυβέρνηση  με νόμο   την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751Ε   σαν  βάση για συζήτηση και διεκδικώντας τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης  .

Με ταξική ενότητα  και αγωνιστική δράση  μπορούν οι εργαζόμενοι   να διεκδικήσουν την επίλυση των αιτημάτων τους και να ανοίξει ο δρόμος να ζήσουν καλύτερες μέρες οι ίδιοι και τα παιδιά τους χωρίς φτώχεια , ανεργία και μνημόνια .

 Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει:

Η  γραμματεία του Π.Α.ΜΕ.  Αιτ/νιας  είναι στο πλευρό των εργαζομένων  στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες   <<ΑΣΤΕΡΙΑΣ Α.Ε.>> που  από χθες  15/5/2015 βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα με ομόφωνη  απόφαση  της Γ.Σ.  του  και διεκδικούν  τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η επιχείρηση εδώ και αρκετού μήνες .

Η μόνη διέξοδος  για τους εργαζόμενους στις σημερινές συνθήκες συνολικά  είναι η οργάνωση  η ταξική ενότητα η συσπείρωση στα ταξικά σωματεία και η ταξική αλληλεγγύη  . Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και  τον αγώνα τους   η μόνη ικανή προϋπόθεση να  μην  περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας .

Καλούμε όλη την εργατική τάξη του νομού να συμπαρασταθεί στον  δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας για την επίλυση των αιτημάτων τους .

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να  πάρει θέση  και μέτρα για την επίλυση συνολικά των προβλημάτων των εργαζομένων .

Η Γραμματεία Αιτ/νίας του  Π.Α.ΜΕ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.