Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Ερχονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο -Οι περικοπές που εξετάζονται

dimosioi-ipallloi-708Αν και οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν φθάσει ακόμη στην Αθήνα, όλα συγκλίνουν ότι θα καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με πολύ άγριες διαθέσεις.
Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν νέες μειώσεις μισθών και και μάλιστα για όλα τα μισθολογικά κλιμάκια των υπαλλήλων, στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών.
Έτσι θα πρέπει να αναμένεται νέα αναδιάρθρωση στα μισθολογικά κλιμάκια και κυρίως σε όσους έχουν υψηλές αμοιβές με περικοπές που θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 10%, ενώ στους χαμηλόμισθους οι μειώσεις θα κινηθούν από 5% έως 10%.
Μάλιστα θα επέλθει και έμμεση μείωση του μισθού, καθώς θα ενταχθούν στον μισθό και τα επιδόματα με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εισφορές.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. maria

    Και πάλι καλά να λένε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι… Είναι δυνατόν να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι όσο πιο χάλια πηγαίνει η ιδιωτική οικονομία (από την οποία και πληρώνονται) τόσο οι μισθοί τους θα μειώνονται; Ή μήπως έχουν αυταπάτες ότι υπάρχει αόρατη και αστείρευτη κάνουλα που πληρώνει μισθούς (και συντάξεις για να μη ξεχνιόμαστε); Αυτούς που σκέφτομαι μόνο, είναι όσοι έχουν μπει αξιοκρατικά και δουλεύουν, αλλά είναι μεγάλη συζήτηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.