Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ερωτήματα για το δυστύχημα στο «Norman Atlantic» θέτουν ναυτεργατικά σωματεία

Ερωτήματα για το δυστύχημα στο «Norman Atlantic» θέτουν ναυτεργατικά σωματεία

20376049_10MarinaMilitareSoccorsoNormanAtlantic.limghandlerΣειρά ερωτημάτων -που, όπως αναφέρουν θα πρέπει να απαντηθούν- θέτουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή τη φωτιά στο πλοίο «Norman Atlantιc».

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) τονίζουν ότι θα πρέπει να ελεγχθεί αυστηρά η τήρηση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Αναφέρουν ότι οι αρχές θα πρέπει να απαντήσουν ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της πυρκαγιάς, αν λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης, αν υπήρχε η αναγκαία στεγανότητα του πλοίου και γιατί δεν έγινε δυνατόν να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά από την αρχή.

Τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία ζητούν, ακόμη, απαντήσεις για το ποιο είναι το ιστορικό του πλοίου, αν είναι μετασκευασμένο οχηματαγωγό, αν δικαιολογείται η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού επιβατών και οχημάτων, αν η οργανική σύνθεση του πλοίου κάλυπτε τις ανάγκες και αν ήταν επαρκή και λειτούργησαν τα μέσα διάσωσης.

Επίσης, ζητούν να υπάρξει ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίστηκαν οι παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του ελέγχου στις 19 Δεκεμβρίου 2014 από τις Λιμενικές Αρχές στην Πάτρα, που έχουν αναρτηθεί στο σύστημα EQUASIS (www.equasis.org), παρατηρήσεις που, όπως υποστηρίζουν, είναι πολύ σοβαρές για την αξιοπλοΐα του Norman Atlantic».

20376041_19MarinaMilitareSoccorsoNormanAtlantic.limghandler

20376042_1MarinaMilitareSoccorsoNormanAtlantic.limghandler

20376043_2MarinaMilitareSoccorsoNormanAtlantic.limghandler

20376045_5MarinaMilitareSoccorsoNormanAtlantic.limghandler

20376047_8MarinaMilitareSoccorsoNormanAtlantic.limghandler

20376049_10MarinaMilitareSoccorsoNormanAtlantic.limghandler

20376053_16MarinaMilitareSoccorsoNormanAtlantic.limghandler

news.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.