Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ερώτηση Γιαννακά για την δυστοκία στα οικονομικά του Πανεπιστημίου

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα το Πανεπιστήμιο Αγρινίου, κατέθεσε η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Παιδείας, Σοφία Γιαννακά. Η Βουλευτής στην ερώτησή της αναφέρει ότι η πρόσφατη έγκριση του πρώτου αυτόνομου τακτικού προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη της αυτοδύναμης διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του. Η απουσία διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών στην Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου όμως, εμποδίζει την ενεργοποίηση του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεσθεί καμία οικονομική λειτουργία.
Η κα Γιαννακά προσθέτει ότι τόσο το 1,5 εκατ. ευρώ του αυτονόμου προϋπολογισμού όσο και οι 230 χιλιάδες ευρώ που από ξεχωριστό κωδικό έχουν προβλεφθεί για τη σίτιση των φοιτητών δεν μπορούν ουσιαστικά να διατεθούν. Το φοιτητικό εστιατόριο είναι έτοιμο να κλείσει από 1η Ιουνίου, καθώς δεν έχουν αποδοθεί πληρωμές το 2011, ενώ παράλληλα το προσωπικό δεν έχει λάβει μισθούς από το Μάρτιο, και υπάρχουν οφειλές και εξώδικα για τα ανεξόφλητα μισθώματα του ενοικίου όπου στεγάζεται η λέσχη. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διέκοψε την οικονομική υποστήριξη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με άμεσο αποτέλεσμα τη σιωπηρή στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές υλικών, απαραίτητα για την ομαλή λειτουργιά των σχολών και της φοιτητικής μέριμνας.
Τέλος, η Βουλευτής απευθυνόμενη στην Υπουργό ερωτά εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση των ποσών όπου απαιτείται και εάν πρόκειται να διατηρήσει την αυτονομία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.