Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ερώτηση και από τους ΑΝ.ΕΛ. για τη δασοπυρόσβεση στην Αιτωλοακαρνανία

Ερώτηση και από τους ΑΝ.ΕΛ. για τη δασοπυρόσβεση στην Αιτωλοακαρνανία

alimono-ean-fygoun-ta-petzetel-apo-ti-lamia-1-315x236

Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τη διάθεση αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας για την πρόληψη πυρκαγιών της δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Αιτωλοακαρνανίας κατά την θερινή περίοδο υπέβαλλε ο βουλευτής Β’ Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Δημήτρης Καμμένος, κατόπιν πρωτοβουλίας του πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας κ. Ευάγγελου Παπαγεωργίου, υπέβαλε στις 12/5/2015 ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας κατά τη θερινή περίοδο.

Στην περιοχή του Νομού, ανέκαθεν υπήρχε η πρόβλεψη όπως 2 αεροσκάφη PRL της Πολεμικής Αεροπορίας να σταθμεύουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στο αεροδρόμιο Αγρινίου για άμεση επέμβαση σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.

Ο Βουλευτής ζητάει να γνωστοποιηθεί εάν ο φετινός σχεδιασμός πρόληψης πυρκαγιών στη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει ή όχι την αποστολή των 2 ανωτέρω αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Αγρινίου καθώς και εάν υπάρχει εναλλακτική επιχειρησιακή πρόβλεψη για έγκαιρη δασοπυρόσβεση της περιοχής.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.