Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Ερώτηση Καραγκούνη για την κατάργηση των ΔΟΥ στην Αιτωλοακαρνανία

Προς τον

Υπουργό  Οικονομικών

Υπάρχει  πρόταση των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση των ΔΟΥ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και την διατήρηση μιας και μοναδικής ΔΟΥ στην έδρα του Νομού. Γίνεται απολύτως αντιληπτή η σκοπιμότητα της κατάργησης διαφόρων ΔΟΥ σε περιοχές που το αντικείμενο εργασιών είναι περιορισμένο, μέσα στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της μείωσης του λειτουργικού κόστους των Δημοσίων Υπηρεσιών κάθε είδους. Η πολιτική όμως αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται και με άλλες δράσεις, όπως η ίδρυση των «ΚΕΠ» που θα αντικαταστήσουν τις καταργούμενες ΔΟΥ σύμφωνα με όσα έχετε ανακοινώσει, ώστε να είναι βέβαιη η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα του επιχειρηματικού κόσμου ο οποίος είναι αυτός που στην ουσία συναλλάσσεται καθημερινώς με τις οικονομικές υπηρεσίες.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος   σε έκταση Νομός   της χώρας, με ιδιαίτερα δύσκολο και δύσβατο Οδικό Δίκτυο και σε περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση των υπηρεσιακών παραγόντων, θα κληθούν τα 2/3 του πληθυσμού του Νομού να μετακινούνται για την εξυπηρέτηση τους από 40 έως 150 χλμ, για θέματα που δε θα μπορούν να καλύψουν τα «ΚΕΠ» που προτίθεστε να ιδρύσετε. Στον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου ζουν πάνω από 100.000 κάτοικοι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που εδρεύει στο Αγρίνιο, το 65% των επιχειρήσεων είναι εγκατεστημένο στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα και να αναλάβει τη δέσμευση για διατήρηση των τριών ΔΟΥ στον Νομό, δηλαδή Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου προκειμένου η νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου να είναι αποτελεσματική;

   Ο ερωτών Βουλευτής

 Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.