Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Ερώτηση Καραγκούνη για το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού

astinomiko-tmima-empesos-650x314Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης αναφορικά με το ζήτημα της πιθανής κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού και τη συγχώνευσή του με το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

H Eρώτηση κατατέθηκε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πραστασίας του Πολίτη , κ. Νικόλαο Τόσκα και έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού και της συγχώνευσης του με το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Δεδομένης της εδαφικής αρμοδιότητας του Α.Τ. Εμπεσού- που συνολικά καλύπτει, σχεδόν, το 1/5 της έκτασης της αστυνομικής περιφέρειας Ακαρνανίας, του γεγονότος ότι η απόσταση της ως άνω περιοχής με τα εγγύτερα τμήματα τάξης Αμφιλοχίας και Αγρινίου είναι μεγαλύτερη των 60km, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών στο γραφειοκρατικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του Εμπεσού, όπου, αφενός, διαμένουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα που χρήζουν ειδικής προστασίας και αφετέρου, διακινούνται καθημερινά μεγάλα χρηματικά ποσά ( λειτουργούν στην περιοχή : υποκατάστημα ΕΛΤΑ, ΑΤΜ, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ) ,

ερωτάται:

Είναι το Αστυνομικό Τμήμα του Εμπεσού στα υπό κατάργηση/ συγχώνευση τμήματα, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του Υπουργείου για την αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ;

Σημειωτέον οτι από τη λειτουργία του δεν προξενείται η παραμικρή δαπάνη για το δημόσιο αφού το οίκημα όπου στεγάζεται είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αμφιλοχίας και παραχωρείται δωρεάν.

Αθήνα, 19/10/2015
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.