Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Ερώτηση Σαλμά για τον ΤΟΕΒ Παναιτωλίου

Ερώτηση Σαλμά για τον ΤΟΕΒ Παναιτωλίου

κατάλογοςΤο αρδευτικό δίκτυο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Παναιτωλίου (που εξυπηρετεί τις περιοχές Παναιτωλίου, Καινουργίου, Ν. Αβώρανης και Μαύρικα Αγρινίου) έχει κατασκευαστεί εδώ και 45 περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα (διαρροές νερού, ζημιές στις καλλιέργειες των παραγωγών κλπ.).
Κατά συνέπεια κρίνεται επιβεβλημένος ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων και των εγγειοβελτιωτικών υποδομών, γεγονός που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θα αντιμετωπίσει τις αυξημένες αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.
Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Παναιτωλίου έχει υποβάλει αρμοδίως προτάσεις για την αναμόρφωση του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή δικαιοδοσίας του, με στόχο την εκπόνηση των σχετικών μελετών (γεωργοτεχνικών, γεωργοοικονομικών) και εν τέλει την έναρξη κατασκευής των αναγκαίων έργων.
Τα ανωτέρω υπογραμμίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μάριος Σαλμάς που καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το σε ποιες ενέργειες να προβεί προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκπόνησης των αναγκαίων μελετών για τον εκσυγχρονισμό – βελτίωση των αρδευτικών δικτύων του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου, για το αν σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα εγγειοβελτιωτικά έργα του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου και για το αν υπάρχει ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Κωστας

    Ενας απο τους χειροτερους βουλευτες της νεας δημοκρατιας, κατα τη γνωμη μου παντα, εμαθε να κανει και ερωτησεις.. Κατι τετοιοι κανανε/κανουνε την παραταξη μικροι με την αδιαφορια τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.