Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ερώτηση-sos για την πλαζ Λούρου

Ερώτηση-sos για την πλαζ Λούρου

Δημοσιεύουμε την ακόλουθη Ερώτηση του δημοτικού συμβουλου Νίκου Μουρκούση προς τον δήμαρχο Ι.Π.Μεσολογγίου  Π.Κατσούλη για την πλάζ Λούρου:

Είναι σε όλους γνωστό ότι η πλαζ Λούρου Νεοχωρίου αποτελεί προορισμό για χιλιάδες συμπατριώτες μας από ολόκληρο το νομό αλλά και για πολλούς τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Ο δρόμος που οδηγεί από Νεοχώρι προς Λούρο έχει πάμπολλες επικίνδυνες λακκούβες, με πιο σημαντικές εκείνες κοντά στο συσκευαστήριο ψαριών ΣΑΩ. Στην αρχή της σαιζόν έγινε η επούλωση κάποιων από αυτές, αφήνοντας όμως άλλες τόσες ανοικτές, που κυριολεκτικά εμποδίζουν την διέλευση των χιλιάδων οχημάτων και δημιουργούν συνθήκες σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Επίσης, οι χιλιάδες επισκέπτες του Λούρου φεύγοντας αφήνουν και από μία σακούλα απορριμμάτων, που λόγω έλλειψης κάδων, πετιούνται οπουδήποτε, ρυπαίνοντας και μολύνοντας το περιβάλλον. Τα απορρίμματα αυτά, που αποσυντίθενται με παραγωγή διοξινών, καταλήγουν τροφή των ζώων ελεύθερης βοσκής (βοοειδή και χοιρινά) που αφθονούν εκεί.

Μάλιστα, τελευταία παρατηρείται μαζική απόθεση απορριμμάτων στον δίαυλο που οδηγεί νερό στο ιβάρι του Παλαιοπόταμου, προκαλώντας την εύλογη ανησυχία και αγανάκτηση των μελών του Συνεταιρισμού, για μαζική καταστροφή της παραγωγής από την μόλυνση.

Σας ερωτούμε:

· Γιατί δεν ολοκληρώθηκε η επισκευή του δρόμου προς Λούρο; Ποιος αποφάσισε να συνεχίσει το έργο «κατόπιν εορτής»;

· Γιατί δεν τοποθετήθηκε μεγάλος κάδος απορριμμάτων, όπως τις προηγούμενες χρονιές και γιατί δεν γίνεται η τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων αυτών;

Σας επισημαίνουμε ότι η δυσφήμιση για το Δήμο μας είναι τεράστια και η αγανάκτηση των συμπολιτών μας δίκαια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.