Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ερώτηση Tριανταφύλλου για το ΙΚΑ Μεσολογγίου

Ερώτηση Tριανταφύλλου για το ΙΚΑ Μεσολογγίου

ikaΕρώτηση κατέθεσε η βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Μ.Τριανταφύλλου,  προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα τη δυσλειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μεσολογγίου. Σε αυτή αναφέρεται:

Οι δυσλειτουργίες στη Δημόσια Διοίκηση, που αποτυπώνονται στην υποστελέχωση των ήδη υποβαθμισμένων δομών και στην ανεπάρκεια των απαιτούμενων πόρων καθώς και στη γραφειοκρατική αντίληψη και λειτουργία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Αυτό συνεπάγεται αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργία και στην αποδοτικότητα των υπηρεσιών και αφάνταστη ταλαιπωρία στους πολίτες.

Στο ίδιο πλαίσιο ενυπάρχουν δυσλειτουργίες και στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ Μεσολογγίου, που αποτυπώνονται στη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου. Όπως αναφέρουν, δε λειτουργεί η Τοπική Διοικητική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις ενστάσεις κατά των αποφάσεων (συνταξιοδοτικών, παροχών κ.α.) που εκδίδονται από υπηρεσίες του ΙΚΑ και κατά των πράξεων επιβολής εισφορών (πρόστιμα) σε εργοδότες. Από τα τέλη Ιουνίου, που έγινε η τελευταία συνεδρίαση δεν έχει εκδικαστεί καμία ένσταση πολίτη από τη Διοικητική Επιτροπή.

Επειδή, η κυβέρνηση ομνύει στην ανάγκη αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης και στην αυτενέργεια των διάφορων κλάδων της Διοίκησης που θα ενίσχυε την παραγωγικότητά τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Γιατί παρά τις διαμαρτυρίες και τις αναφορές τόσο του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου όσο και του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου δεν έχει προβεί με συγκεκριμένα μέτρα στην αποκατάσταση της λειτουργίας της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Μεσολογγίου;

2.    Σε ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να προβεί για τη λύση του ζητήματος και πότε;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.