Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

ΕΣΑ και ΟΕΣΒΔΕΝ καλούν στην αυριανή απεργία

ΕΣΑ και ΟΕΣΒΔΕΝ καλούν στην αυριανή απεργία

DSCN5921-1024x768Σχετικά με την αυριανή πανελλαδική απεργία των εργαζομένων, τα Δ.Σ της ΟΕΣΒΔΕΝ και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες δηλώνουν τη στήριξή τους στην απεργία και καλώντας σε συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑ:

΄΄ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΄΄

Στις 6-11-2013 απεργούν οι εργαζόμενοι συμπολίτες και συμπατριώτες μας.

Απεργούν τα θύματα – όπως και εμείς – των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων των κομμάτων εξουσίας.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε κυβερνητική απόφαση ή εξαγγελία, καταστρέφει χιλιάδες νέες ζωές, πολλαπλασιάζει την ανεργία, αυξάνει τις απολύσεις, συσσωρεύει νέα λουκέτα στην αγορά, εκτινάσσει την απόγνωση, τα αδιέξοδα, την ανθρωπιστική κρίση.

Αυτή η πολιτική και αυτοί οι πολιτικοί αποτελούν την κορυφαία απειλή για τον ελληνικό λαό και την εθνική μας ανεξαρτησία.

Η ανατροπή τους αποτελεί ιστορικό πρόσταγμα, αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας, σε μια χώρα που θα ανήκει στο λαό της.

Η μόνη δύναμη όμως που μπορεί να τους ανατρέψει είναι ο καθολικός, οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας των θυμάτων τους, δηλαδή των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων.

Με αυτό το πνεύμα και με αυτή τη στόχευση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καταγράφει τη στήριξή του και την συμπαράστασή του στην απεργία των εργαζομένων στις 6-11-2013 δηλώνοντας ότι θα παραστεί στην αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση και καλεί τους συναδέλφους εμπόρους να πράξουν το ίδιο,

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α 

Υ.Γ.: Γνωρίζουμε ότι οι σημερινές συνθήκες απαιτούν πολύ  περισσότερα από φραστικές συμπαραστάσεις.

Δεσμευόμαστε και να πάρουμε και να ανταποκριθούμε σε προσπάθειες που θα μετατρέπουν – αναβαθμίζουν την συμπαράσταση σε συμπόρευση.

Η ανακοίνωση της ΟΕΣΒΔΕΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 6-11-2013

Η  Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων στηρίζει και συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων και την απεργιακή τους κινητοποίηση στις 6-11-2013.

Σήμερα το σύνολο του ελληνικού λαού δέχεται μια άνευ προηγουμένου βάρβαρη επίθεση σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του.

Το εισόδημα, οι μισθοί, οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, η μόρφωση, η υγεία κλπ, βρίσκονται στο στόχαστρο.

Τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, οι δανειακές συμβάσεις, στραγγαλίζουν κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας και λεηλατούν τις υποδομές και τον πλούτο της πατρίδας.

Απάντηση, προοπτική, αλλαγή σελίδας, μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας.

Η ανατροπή της βαρβαρότητας και των αντιλαϊκών πολιτικών, μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν απέναντί της βρεθεί το μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο λαϊκό κίνημα.

Καλούμε τους Εμπορικούς Συλλόγους, τα Διοικητικά Συμβούλιά τους και τους συναδέλφους, την Τετάρτη 6-11-2013 να στηρίξουν και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ        

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.