Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Εσπασε το πηδάλιο και κινδύνευσε ιστιοφόρο

Με την συνδρομή του Λιμενικού και αλιευτικών σκαφών που έσπευσαν σε βοήθεια ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο στο λιμάνι του Μεσολογγίου.

Το V.T.S. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι ότι το Ι/Φ «ANNALIL» σημαίας Γερμανίας, με δύο επιβαίνοντες, βρισκόταν σε δυσχερή θέση σε απόσταση 4,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της άκρας ΠΑΠΠΑΣ.

Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης του Ιστιοφόρου ανέφερε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι είχε θραύση του πηδαλίου του.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκαν τα ρυμουλκά ασφαλείας του λιμένα Πατρών ενώ κατευθύνονταν στην περιοχή και αλιευτικά σκάφη.

Το απόγευμα το «ANNALIL» ρυμουλκούμενο από το Α/Κ «ΤΖΑΝΗΣ» Ν. Μεσολογγίου 31 στο οποίο επέβαινε και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου κατέπλευσε στο λιμάνι του Μεσολογγίου με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Υπολιμεναρχείο Μεσολογγίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

www.patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.