Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Νέα εστία αντίδρασης στο Μεσολόγγι η μεταφορά του ΚΕΠΠΥΕΛ

Νέα εστία αντίδρασης στο Μεσολόγγι η μεταφορά του ΚΕΠΠΥΕΛ

 Η ενδεχόμενη μεταφορά της έδρας του ΚΕΠΠΥΕΛ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο είναι η εστία νέων αντιδράσεων στην Ιερά Πόλη. Το θέμα αποκάλυψε σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ήδηαντέδρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου. 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ 

Οδεύει προς Αγρίνιο το ΚΕΠΠΥΕΛ

Νέα μεταφορά υπηρεσίας επιβαρύνει το κλίμα στο Μεσολόγγι

Της Νανάς Θεοδωροπούλου

Τη δυσαρέσκεια των Μεσολογγιτών που κάνουν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής επιτείνει η ενδεχόμενη μεταφορά του Κέντρου Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Την προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επικαλούμενο οικονομικούς λόγους.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) είναι Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κύριο στόχο τους, όσον αφορά τα λιπάσματα, το συντονισμό των ενεργειών ελέγχου και εποπτείας της αγοράς με επιτόπιους και δειγματοληπτικούς ελέγχους.Οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενικό Χημείο του Κράτους) προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας περί εμπορίας λιπασμάτων και η τήρηση των ποιοτικών προδιαγραφών στα λιπάσματα, ώστε να προστατευτεί η υγεία των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών και εν γένει το περιβάλλον.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κανελλόπουλος με πρόσφατο έγγραφό του που απέστειλε στην έδρα της Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας , ζητά τη μεταφορά του ΚΕΠΠΥΕΛ στο Αγρίνιο στα πλαίσια της εξοικονόμησης χρημάτων ,αφού στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει δημόσιο κτίριο για τη δωρεάν στέγαση του ,ενώ στο Αγρίνιο υπάρχει το κτίριο του Οργανισμού Καπνού. Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος μιλώντας στην «Π» επεσήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να εξευρεθεί η καλύτερη λύση υπογραμμίζοντας πως στα υπόψιν προς το παρόν υπάρχουν δυο κτίρια στην περιοχή του Αγρινίου και ένα στην περιοχή του Λεσινίου. 

Κατσούλης: «Δεν ενημερώνομαι από κανέναν…»

Στο ενδεχόμενο της μεταφοράς έντονη είναι η αντίδραση του δημάρχου Ι.Π.Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη ο οποίος σε δηλώσεις του στην «Π» τονίζει πως «για μια ακόμη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  δεν ενημερώνομαι από κανέναν για τίποτα ! Το μαθαίνω εκ του παραθύρου .Όπως δεν ενημερώθηκα από κανέναν  για το τι ακριβώς θα γίνει στο Εφετείο ,δεν ενημερώνομαι από κανέναν για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΠΠΥΕΛ»… Καταλήγει χαρακτηριστικά:»…ΑΝ! αν κανείς με ενημερώσει  ,έχει την ευαισθησία να με ενημερώσει, τότε θα του υποδείξω άπειρους χώρους χωρίς ενοίκιο στο Μεσολόγγι που μπορεί να στεγαστεί. Αν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι οικονομικοί ή διοικητικοί, ναι να φύγει μια υπηρεσία, αυτό είναι σωστό. Όταν όμως δεν υπάρχουν και όταν δεν το γνωρίζουμε τότε λογικό είναι να αντιδρούμε»

Η αντίδραση του Εμποβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκανδαλίδη, Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας , Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι το ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου, υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια της μείωσης δαπανών και ύστερα από εντολή του Υπουργείου για τη μεταστέγασή του σε δημόσιο χώρο, μετακινείται στον Καπνικό Σταθμό Αγρινίου με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει κατάλληλος ελεύθερος δημόσιος χώρος στο Μεσολόγγι και μάλιστα διατάσσεται και η αλλαγή έδρας της υπηρεσίας που με νόμο έχει οριστεί το Μεσολόγγι, που είναι και η πρωτεύουσα του νομού.

Επειδή όλα τα παραπάνω οδηγούν στη συστηματική απαξίωση της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και πρωτεύουσας του νομού και στην απογύμνωσή της από κάθε δημόσια υπηρεσία, οφείλουμε να καταγγείλουμε τις παραπάνω ενέργειες και να ζητήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις των υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι ψευδώς και χωρίς να διερευνήσουν επαρκώς την ύπαρξη κατάλληλου χώρου διαβεβαιώνουν το Υπουργείο ότι δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος για τη μεταστέγασή του. Δεν ενημέρωσαν ούτε Περιφερειάρχη, ούτε Δήμαρχο, ούτε κανέναν άλλο θεσμικό εκπρόσωπο που έχει σχέση με δημόσια κτίρια και αυθαίρετα μόνοι τους εισηγήθηκαν τα παραπάνω.

Επί τούτου, σας ενημερώνουμε ότι τέτοιοι χώροι κατάλληλοι όχι μόνο για τη μεταστέγαση της παραπάνω υπηρεσίας αλλά και άλλων υπηρεσιών υπάρχουν αρκετοί και συγκεκριμένα:

  1. Το ΚΕΓΕ, όπου συστεγάζεται και η ΔΗΜΗΤΡΑ με μία υπάλληλο.
  2. 200 τ.μ. του πρώην Οργανισμού Καπνού που έχει κρατήσει για δική του χρήση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (υπάρχει σχετική απόφαση και έγκριση πίστωσης για τη διαμόρφωση του χώρου, όταν έγινε η παραχώρηση του υπολοίπου στο Δήμο).
  3. Εάν απευθύνονταν στο Δήμαρχο όχι μόνο θα έβρισκε κατάλληλο χώρο για τη μεταστέγασή του, αλλά και θα αναλάμβανε τη δαπάνη για τυχόν διαμόρφωσή του.
  4. Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Μεσολογγίου, ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρό της, κ. Ζωγράφο Παναγιώτη αναλαμβάνει τη δαπάνη για διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον πρώην Οργανισμό Καπνού Μεσολογγίου.

Ύστερα από τα παραπάνω αποδεικνύονται περίτρανα οι καταβαλλόμενες από εξωθεσμικά κέντρα προσπάθειες, μέσω υπηρεσιακών παραγόντων, για απαξίωση και εξαφάνιση της πόλης του Μεσολογγίου, πρωτεύουσας του νομού.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο και κάθε παράγοντα που μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, να κινητοποιηθούν προκειμένου να ανακληθεί και να εξαφανιστεί η ανιστόρητη αυτή και ίσως παράνομη απόφαση του Γενικού Γραμματέα και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την αποσιώπηση και την παραπλάνηση του Υπουργείου.

     Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος Πασιόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γεν.Γραμματέας Σπυρόπουλος Βασίλης

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.