Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ευθύνη των δήμων η μεταφορά των μαθητών

Ευθύνη των δήμων η μεταφορά των μαθητών
Ο Γ.Παναγιωτόπουλος

Επιστολή απέστειλε ο Περιφερειακός  Διευθυντή Εκπαίδευσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος  Γιώργος Παναγιωτόπουλος  προς τους Δημάρχους των περιφερειακών ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας για το θέμα της προετοιμασίας της μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013.Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Σας είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία [(διατάξεις της αριθ. 35415/2011 Κ.Υ.Α. «Μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους Δήμους», (ΦΕΚ 1701/11τ.Β’) και με το εδάφιο 18 της παρ. 4 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ.Α’)] είναι στην αποκλειστική σας ευθύνη.

Ταυτόχρονα, γνωρίζετε ότι η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προϋποθέτει και την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου σας.

Κύριε Δήμαρχε,

Θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του ευαίσθητου πυλώνα της κοινωνίας που είναι η εκπαίδευση, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εντός ικανού χρόνου, ώστε  να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα μετακίνησης των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες με την έναρξη του σχολικού έτους 2012-13, την 11η Σεπτεμβρίου 2012, ως τη λήξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.