Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Ευρεία σύσκεψη για τα Άη – Βασιλιώτικα

FVTO-1_Αντιδήμαρχοι, Πολεοδομία, Αστυνομία και ROMA συζήτησαν και κατέληξαν στο ότι η κατάσταση στα Αη – Βασιλιώτικα πρέπει να εξομαλυνθεί. Αναγνωρίστηκε το θετικό έργο της Αστυνομίας στα Αη – Βασιλιώτικα. Διαβάστε ποια ακριβώς ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του πρώην δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Αγρινίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα Αη – Βασιλιώτικα. Στην σύσκεψη αυτή παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου κα Σερπάνου, κ. Τσούκαλος, κ. Σφυρής, ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Κολονέλος, η προϊσταμένη της Πολεοδομίας Αγρινίου κα Καπέρδα, ο αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας κ. Αποστολόπουλος, ο διοικητής της Ασφάλειας Αγρινίου κ. Ματσούκας, ο πρόεδρος του συλλόγου των ROMA στα Αη – Βασιλιώτικα κ. Κοκώνης και εκπρόσωποι του Ιατροφαρμακευτικού Κέντρου του Εθνικού Σταδίου, όπως και μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής.

Η ευρεία αυτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χάριν στην κινητοποίηση του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου «Νέα Γη» που εδρεύει στα Αη – Βασιλιώτικα. Με επικεφαλής από την πλευρά των κατοίκων των Αι – Βασιλιώτικων τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παπαθανάση και την δικηγόρο του συλλόγου κα Μαγκιώρου έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ο δήμος Αγρινίου και οι εκπρόσωποί του ενδιαφέρθηκαν πραγματικά και έχουν την πρόθεση σταδιακά να επιλύσουν κάθε ζήτημα που εκκρεμεί στην περιοχή. Η προεδρεύων της σύσκεψης ήταν η αντιδήμαρχος κα Σερπάνου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την επικείμενη ανάπλαση, τους αυθαίρετους καταυλισμούς των ROMA, την καθαριότητα της περιοχής και την αστυνόμευσή της, τις επισκέψεις ξένου πληθυσμού από τους ROMA, η διατήρηση της τάξης στην περιοχή κ.λ.π. Ο πρόεδρος του συλλόγου των ROMA της περιοχής των Αη – Βασιλιώτικα κ. Κοκώνης συμφώνησε σε πολλά ζητήματα με τον πρόεδρο του συλλόγου «Νέα Γη» κ. Παπαθανάση. Σύμφωνα λοιπόν με τον δεύτερο, ο κ. Κοκώνης συμφώνησε για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, συμφώνησε πως πρέπει οι ελάχιστοι που δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή να συνετιστούν και συμφώνησε στην κατεδάφιση των καταυλισμών που δεν έχουν άδεια.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους κατοίκους των Αη – Βασιλιώτικων είναι η καθαριότητα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σφυρής δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος και να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής. Αποφασίστηκε πως άμεσα θα επισκεφτούν την περιοχή ο κ. Τσούκαλος και η κα Σερπάνου, ώστε να δρομολογήσουν το ζήτημα της κατεδάφισης των παράνομων οικισμών, αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και συνεννοήσεις με την τεχνική υπηρεσία του δήμου Αγρινίου.

Θετικό στοιχείο των Αη – Βασιλιώτικων είναι ότι απέχουν λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης και με την βελτίωση της εκεί κατάστασης η ανάπτυξη θα είναι δεδομένη. Κατά τους κατοίκους που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη, η αστυνομία κάνει ότι καλύτερο μπορεί, ώστε να βοηθήσει την κατάσταση στην περιοχή και αυτό αναγνωρίστηκε από όλους τους κατοίκους υπό την παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ακαρνανίας κ. Αποστολόπουλου και του διοικητή της ασφάλειας κ. Ματσούκα.

Κων/νος Χονδρός

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ- www.sinidisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.