Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Ευρεία σύσκεψη για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου


Επιμένουν δήμος και φορείς για διοικητική αυτονομία.Ποια τα αιτήματα-διεκδικήσεις

Μετά από πρόσκληση του δήμαρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, σύσκεψη με θέμα «τη διαμόρφωση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων για την αναβάθμιση του Γ. Νοσοκομείου Μεσολογγίου».
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων Γ. Πρεβεζάνος, Ν. Μουρκούσης, Θ. Μαργαρίτης και Β. Μπρούμας, οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, της ΑΔΕΔΥ, της Α΄ ΕΛΜΕ, των Δασκάλων & Νηπιαγωγών, του Σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Μεσολογγίου, του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, καθώς και οι Δ/ντες των κλινικών του Γ. Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν, ότι το Γ. Νοσοκομείο Μεσολογγίου λειτουργεί σωστά και εκπληρώνει το σκοπό του, προσφέροντας ουσιαστικές υπηρεσίες στους κατοίκους μιας μεγάλης περιοχής – από την ορεινή Ναυπακτία μέχρι το Ξηρόμερο – παρ’ όλες τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, στηριζόμενο στην αυταπάρνηση των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων σε αυτό.
Η σύσκεψη κατέληξε στα παρακάτω κοινά αιτήματα – διεκδικήσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών του Γ. Νοσοκομείου Μεσολογγίου:
1. Διοικητική αυτονόμηση του Γ. Νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπως εντός του Μαΐου έγινε πράξη και σε δυο ακόμη Νοσοκομεία της χώρας.
2. Επικαιροποίηση – συμπλήρωση – διόρθωση του Οργανισμού λειτουργίας του, που πρόσφατα εγκρίθηκε.
3. Άρση όλων των αποσπάσεων του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, που δυσχεραίνουν την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου.
4. Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική και Καρδιολογική κλινική, έτσι ώστε αυτές να συνεχίσουν την ομαλή τους λειτουργία. Λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής.
5. Τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση επί αυτών των αιτημάτων.
6. Οι ήδη εκλεγέντες βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να κληθούν σε σύσκεψη, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα αιτήματα αναβάθμισης του Γ. Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
7. Λήψη σχετικής απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, εντός του Μαΐου, με τη συμμετοχή των δήμων Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν κοινές αγωνιστικές διεκδικήσεις αναβάθμισης του Γ. Νοσοκομείου Μεσολογγίου και της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.