Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» σε Ναύπακτο

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» σε Ναύπακτο

 

 

 

 

car free day car free day (1) car free day (2) car free day (3) car free day (5)

Έστω και για μία ημέρα… 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στη Ναύπακτο με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»  την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Μια προσπάθεια δεκάδων πολιτών όχι μόνο από την Ναύπακτο αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Με κεφαλή, για 3η συνεχή χρονιά, της ποδηλατικής εξόρμησης «Ρίο – Αντίρριο – Ναύπακτος» τους “Ανεξάντλητους ποδηλάτες Διακοπτού” και  συμμετέχοντες τους ποδηλάτες από την “Κίνηση Νέου Ερινέου”, τους ποδηλάτες Πάτρας “Πιάνω τη ζωή απ’το τιμόνι”  και τους Ποδηλάτες Ναυπάκτου, Ρίου, Αιγιαλείας και άλλων περιοχών, η ποδηλατοπομπή ξεκίνησε στις 10.45 από την ανατολική προβλήτα Ρίου και δια μέσου της Γέφυρας όπου με τη συνοδεία της τροχαίας Ναυπάκτου κατέληξε στη Ναύπακτο  όπου και  ενώθηκε με ποδηλάτες της πόλης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πράσινο+Μπλε» για μια συμμετοχική δράση.

Με τη συνδρομή της τροχαίας Ναυπάκτου, της ομάδας ΔΙΑΣ και του Λιμενικού Σταθμού της περιοχής , τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για την σημαντική παρουσία τους, όλοι μαζί  έκαναν το γύρο της πόλης, μεταφέροντας το μήνυμα για ομαδικότητα και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Οι επισκέπτες ποδηλάτες είχαν τον χρόνο έως τις 16:30 , να ξεκουραστούν στη Ναύπακτο, καθώς και να την γνωρίσουν, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την Αχαΐα με συνοδεία της Τροχαίας.

Ξεχωριστό παρών έδωσε και ο ιππικός όμιλος Ναυπακτίας Δωρίδας με την παρουσία άμαξας με άλογο.

 Έστω λοιπόν και για μια ημέρα καταφέραμε να συναντηθούμε για ένα κοινό στόχο.

Ευχόμαστε το μήνυμα της ημέρας να πέρασε στην τοπική κοινωνία η οποία καλείται να ανταποκριθεί ανάλογα.  

   Και λίγα λόγια για την ιστορία…

   Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.                                             

Στον εορτασμό συμμετέχουν πάνω από 1.500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.

.  Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Πράσινο-Μπλέ: Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.