Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Ευτυχώς δεν ήρθε σε δύσκολη θέση η Λιάνα…

kaneli

Δεν ήμουν σε θέση να πάω χτες στη συγκέντρωση στο Παπαστράτειο με τη Λιάνα Κανέλλη για την ημέρα της γυναίκας. Έμαθα ότι ήταν κατάμεστο και η ίδια ήταν απολαυστική, όπως είναι όταν θέλει και όταν δεν φωνάζει. Ξέρει τόσα ελληνικά που αν δεν άφηνε τον αυτό της να ξεφύγει θα ήταν με διαφορά η πιο ισχυρή γυναίκα του Κοινοβουλίου(μάλλον και τώρα είναι)παρότι έχει-κατ’εμέ-ένα κακό στίγμα στο παρελθόν της, την υπεράσπιση στη Χάγη του Κάρατζιτς, ενός ανθρώπου που διέταξε εθνικές εκκαθαρίσεις.

Ήταν καλό που η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τη γυναίκα, τα ρόλο της, τα δικαιώματά της και αυτά που την κυνηγούν αιώνες τώρα. Μου φάνηκε παράξενο που η κουβέντα ήρθε τόσο πολύ στις αδικίες μικρότερης κλίμακας που υφίσταται η γυναίκα στην Ευρώπη και όχι οι βιασμοί και οι κλειτοριδεκτομές που υφίσταται στο Ισλάμ. Που ασχολήθηκαν μόνο με τις κακοποιήσεις στις δικές μας κοινωνίες(απαράδεκτες σαφώς)αλλά όχι με εκείνες στην Κίνα ή τη Λατινική Αμερική ή την Ινδία που ο βιασμός είναι κάτι σαν έθιμο . Θα μου πεις πρώτα τα δικά μας, τα του οίκου μας, κοιτάμε. Σωστά, αλλά η διοργάνωση έγινε και από φιλειρηνιστές και την επιτροπή τους που συχνά εκδίδουν δελτία για ότι συμβαίνει στον κόσμο, ειδικά για πολέμους και δικαιώματα, μέσα από πολιτική θεώρηση μάλιστα.

Τουλάχιστον χάρηκα που δεν την έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τη Λιάνα, αφού δεν πήρε μεγάλο μέρος της κουβέντας ότι συμβαίνει στη Ρωσία. Σαν δημοσιογράφο δεν ήθελε και πολύ να τη ρωτήσει κανείς για το ξύλο που έφαγε ο Έλληνας δημοσιογράφος της Καθημερινής κ. Ονισένκο από παραστρατιωτικούς και πολιτοφύλακες. Σίγουρα θα είναι κατά τις ανάμιξης των δυτικών που υποκινούν αλλαγές εκλεγμένων κυβερνήσεων όπου τις βολεύει, αλλά η κ. Κανέλλη δεν είναι από κείνους που λένε το ποίημα και πάει κόντρα στο ρεύμα. Άρα δύσκολα θα είχε υιοθετήσει για συνάδελφό της αυτό που λένε στο δίκτυα οι Έλληνες μουτζαχεντίν, δηλαδή «καλά του έκαναν, για την βρωμο-Καθημερινή δουλεύει που είναι με τον ιμπεριαλισμό»!

Άλλωστε η ίδια είναι σίγουρο πως, έχοντας ανακατευτεί με τόσες και τόσες εκδοτικές προσπάθειες, θα ξέρει ότι όταν καταγγέλλεται στην Ελλάδα το μιντιακό σύστημα και οι καναλάρχες, δεν μπορεί συγχρόνως να υποστηρίζεται- από τους ίδιους ανθρώπους και χώρους(!)-ο Πούτιν που ελέγχει όλα μα όλα τα ρωσικά media.  Μαζί με τους πανίσχυρους κλεπτοκράτες-καπιταλιστές ευνοούμενούς του, που κάνουν κουμάντο χωρίς αντίλογο, για χάρη της «δημοκρατίας» ασφαλώς.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιάννης Συμψηρής

    Φίλε μου δεν πήγα γιατί έτυχε απρόοπτο, αποκλείεται να έχανα τη Λιάνα. Φυσικά και μου τα μετέφεραν οι συνάδελφοι που τους εμπιστεύομαι. Αν και το σινάφι μου φυσικά δεν λέει πάντα ότι ακούει. Π.χ. λέει ψέματα ότι ο Μπόνο είπε “μας πήδηξε η Τρόικα”(είπε:“I’d love to say it was the Troika but I think it was despite the Troika. The Irish people bailed the Irish people out”) ή λέει ψέματα για την περίφημη ρήση του Κίσινγκερ για το πως πρέπει να χτυπηθεί ο ελληνικός πολιτισμός ή λέει ψέματα για το αν χαιρέτισε ναζιστικά ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας. Όπως φυσικά είπαμε ψέματα και για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο ή μάλλον δεν καταλάβαμε καν ότι πηγαίναμε για χρεοκοπία. “Στις δικές μας κοινωνίες” εννοώ τις ευρωπαϊκές, εκτός κι αν δεν είμαστε τέτοια κοινωνία. Γράψε εσύ και ας είναι και ανορθόγραφα δεν πειράζει. Από το να διαιωνίζουμε παραμύθια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.