Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ευχαριστεί Κωστούλα για την προσφορά 3D εκτυπωτή το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

O πρόεδρος του Παναιτωλικού κ. Φώτης Κωστούλας χρηματοδότησε την απόκτηση 3D εκτυπωτή από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου. «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στηρίζει τους νέους της πόλης μας συμβάλλοντας στη διεύρυνση των επαγγελματικών οριζόντων τους”, αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου που έχει ως εξής:
sddasdΕυχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Παναιτωλικού κ. Φώτη  Κωστούλα  για την έμπρακτη υποστήριξή του στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του σχολείου μας χρηματοδοτώντας την απόκτηση 3D εκτυπωτή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στηρίζει τους νέους της πόλης μας συμβάλλοντας στη διεύρυνση των επαγγελματικών οριζόντων τους.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Επισημαίνουμε ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση:
1)      Αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στην επιστήμη της πληροφορικής.
2)      Έχει μια θέση στο σχολείο  και   σημαντικό αντίκτυπο και στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
3)      Συμβάλλει στην  τόλμη των μαθητών για το σχεδιασμό, την αύξηση της εμπιστοσύνης και τη φαντασία τους.
4)      Επιτρέπει επίσης σε μαθητές, ερευνητές και μικρές επιχειρήσεις να σχεδιάζουν ψηφιακά και να τυπώνουν αντικείμενα στο φυσικό χώρο, με μεγάλη ακρίβεια.
5)      Επιπλέον, σε συνδυασμό με την εξέλιξη των ανοικτών πλατφόρμων προγραμματισμού και ρομποτικού εξοπλισμού (όπως π.χ. το arduino, http://www.arduino.cc/), δημιουργείται ένα περιβάλλον πειραματισμού που επηρεάζει τομείς όπως η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η εκπαίδευση, η ιατρική και γενικότερα όλους τους χώρους που εφάπτονται με το σχεδιασμό αντικειμένων.

Εν κατακλείδι, το σχολείο μας θεωρείται πρωτοπόρο πανελλαδικά με το νέο απόκτημά του και ευχόμαστε να αξιοποιηθεί  κατάλληλα  από την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.