Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Εφ΄όλης της ύλης απολογισμός Μοσχολιού

Εφ΄όλης της ύλης απολογισμός Μοσχολιού

σε συνέντευξη Τύπου

Μοσχολιός: Αν είχα υπογράψει εφεδρεία θα είχαν φύγει υπάλληλοι…

«Ο τελευταίος δήμος της χώρας που θα έχει οικονομικό πρόβλημα στη χώρα θα είναι το Αγρίνιο»! Αυτή ήταν η χαρακτηριστικότερη από τις δηλώσεις που έκανε, προς τα ΜΜΕ της περιοχής, ο δήμαρχος κ. Π. Μοσχολιός, παρουσιάζοντας τα οικονομικά πεπραγμένα του περασμένου έτος συγκρινόμενα με εκείνα του 2010 και δίνοντας παράλληλα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Αιτιολόγησε, δε, αυτή την δήλωσή του από το γεγονός ότι στο Αγρίνιο δεν υπήρξαν αθρόες προσλήψεις που να επιβαρύνουν τη λειτουργία και δεν υπήρξε υπέρμετρος δανεισμός που να μην μπορεί να αποπληρωθεί. Συγχρόνως παρουσίασε πίνακες όπου τα έξοδα για μισθούς, συμβούλους και άλλα ειδικά έχουν περιοριστεί δραστικά. «Αυτό μαζί με την προσφορά που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι τον καθιστά έναν πολύ βιώσιμο δήμο’ όπως ανέφερε, τονίζοντας ότι είναι ο δήμος που έχει καταθέσει τα περισσότερα υπό ένταξη έργα σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υπήρξαν όμως και δύο σημαντικές ειδήσεις από τον κ. Μοσχολιό. Σε ερώτηση του agrinionews.gr σχετικά με τα εργασιακά των υπαλλήλων των ΟΤΑ, για τα οποία ακούγεται ξανά η Εφεδρεία αλλά και εσωτερικές μετακινήσεις από τον νέο Εφαρμοστικό Νόμο, ο κ. Μοσχολιός αποκάλυψε ότι είναι από εκείνους τους δημάρχους που δεν υπέγραψαν την εργασιακή εφεδρεία, ενώ αν το είχε κάνει τώρα θα είχαν ήδη φύγει υπάλληλοι. Παράλληλα τόνισε ότι σε πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Γιαννίτση του εξήγησε ότι ούτε οριζόντια εφεδρεία μπορεί να υπάρξει αλλά ούτε και μειώσεις, γιατί έτσι θα τιμωρούνταν όσοι είχαν μια συνετή διοίκηση και θα πριμοδοτούνταν όσοι έκαναν ρουσφετολογικές προσλήψεις. «Στη θητεία μου δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη στο δήμο πλην των εποχικών μέσω ΑΣΕΠ και της δημοτικής αστυνομίας που μάλιστα έχει λίγο, αναλογικά, προσωπικό» ανέφερε.
Η δεύτερη σημαντική είδηση που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Μοσχολιός, ήταν ότι πριν από μερικά 24ωρα ο κ. Σκανδαλίδης, ως αρμόδιος υπουργός, υπέγραψε την παραχώρηση του κτηρίου του Οργ. Καπνού στο δήμο Αγρινίου, για 30 χρόνια, ακυρώνοντας την εξαγγελία της Περιφέρειας για το ίδιο θέμα! Δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά είπε λακωνικά ότι «σε μια πόλη αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για την περιουσία και την αξιοποίησή της πρέπει να είναι πάντα ο Δήμος και η εκάστοτε αρχή του».

Η οικονομική κατάσταση
Σχετικά με την οικονομική κατάσταση, ο Δήμαρχος Αγρινίου επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστη την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα, να έχουμε δηλαδή την καλύτερη δυνατή σχέση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων με το παραγόμενο έργο. Τα έσοδα του Δήμου μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με το 2010.Πετύχαμε σημαντική μείωση των εξόδων – δαπανών, κατά 31 %, η οποία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται σε σωστή και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Καταβάλαμε σε προμηθευτές και εργολάβους, μέσα στο 2011, 32 εκατομμύρια Ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε ακόμη 5 εκατομμύρια Ευρώ, ενισχύοντας σημαντικά την Τοπική Οικονομία.Εξοφλήσαμε σχεδόν όλες τις οφειλές του Δήμου».

Για έργα και υποδομές
Αναφορικά με τα έργα και τις υποδομές, ο Δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για κατάλληλη προετοιμασία του Δήμου για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ.«Με σωστό προγραμματισμό, έχουμε καταθέσει μέχρι σήμερα τεχνικά δελτία ύψους 120 εκατομμυρίων Ευρώ για έργα που καλύπτουν όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Αξιοποιήσαμε παράλληλα όλες τις μελέτες που είχαν συνταχθεί από τους πρώην Δήμους και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να παραχθεί αυτό το σημαντικό έργο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους μισθούς τους λόγω της οικονομικής κρίσης.Θέλω επίσης να τονίσω την απόλυτη συνεργασία με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνο Μωραϊτη, καθώς επίσης με τον Ειδικό Γραμματέα του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα».

Οι απαντήσεις…

Αναφορικά τώρα σε άλλα ζητήματα που ρωτήθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε κατά περίπτωση:
Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες του δήμου: Θεωρώ ότι έχει υπάρξει ένα θέμα με τον ηλεκτροφωτισμό γιατί είχαμε 4 υπαλλήλους που βγήκαν σε σύνταξη αλλά με εσωτερικές μετακινήσεις νομίζω ότι το έχουμε λύσει το θέμα. Για τη δημοτική αστυνομία πάντα περιμένω περισσότερα, αλλά αναγνωρίζω ότι μόνο 13 παιδιά δεν επαρκούν όταν μικρότερες από μας πόλεις έχουν υπερπολλαπλάσιο προσωπικό. Για την καθαριότητα είχαμε στο ξεκίνημα να αντιμετωπίσουμε ακόμα και εργαζόμενους από τους γύρω δήμους με συμβάσεις στα όρια της μονιμότητας ή χωρίς προσωπικό ή χωρίς εξοπλισμό. Αν εξαιρέσουμε κάποιους δρόμους, νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο αλλά πρέπει και οι πολίτες να αναλογιστούν τις εποχές και να δείξουν αλληλεγγύη και βοήθεια. Για τους φωτεινούς σηματοδότες η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια και εμείς έχουμε πληρώσει από την τσέπη μας τις μελέτες. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι θέμα καλωπισμού αλλά ασφάλειας κυρίως των παιδιών μας»
Για το δημοτικό λαχανόκηπο: «Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε παρά λίγες συμμετοχές και θέλω να σας καλέσω να το κοινοποιήσετε στον κόσμο. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η πρωτοβουλία»
Για τις δουλειές στο δήμο: «Δικαιούμαστε 600 θέσεις για κοινωνική εργασία και τις έχουμε δεσμεύσει. Περιμένουμε, αλλά υπάρχει καθυστέρηση. Μας είπαν ότι θα ξεκολλήσει η διαδικασία σύντομα, αλλά εμείς δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι αν δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό, για να μην παίζουμε με την αγωνία των ανέργων. Υπάρχουν και οι θέσεις εργατών στην αυτεπιστασία που μαθαίνω ότι ακόμα δεν υπάρχουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ. Και πάλι να καλέσω εσάς να πείτε στον κόσμο να κάνει τις αιτήσεις του γιατί οι θέσεις θα χαθούν, αν ο ΟΑΕΔ δεν έχει στοιχεία»
Για το κτίριο Ηλιού στην Οδό Μεσολογγίου που ερημώνει: «Το κτήριο δεν ανήκει σε μας. Κάναμε αγωγή στο κράτος και τη χάσαμε οριστικά. Στη διαθήκη υπάρχει μια επιτροπή που δεν συνήλθε ποτέ και μέσα είναι ο δήμαρχος αλλά και ο επικεφαλής της Μασονικής Στοάς στο Αγρίνιο, που δεν μπορώ να τον βρω!»
Για τους δρόμους και την ύδρευση: «Το 80% των προβλημάτων ύδρευσης το βρήκαμε στην περιοχή της Μακρυνείας. Έχουμε εντάξει ένα μεγάλο έργο που θα κοστίζει λιγότερο, γιατί θα φέρνει το νερό από το Καστράκι χωρίς έξοδα από τη ΔΕΗ. Για τους δρόμους θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις αμέσως μόλις το επιτρέψει ο καιρός, αλλά μάλλον είναι καλό το νέο ότι προβλέπονται κάπου 2 εκατομμύρια για το Αγρίνιο, από 214 που θα είναι συνολικά στη χώρα για το λόγο αυτό.»
Για τον τουρισμό και τα περιβαλλοντικά θέματα: «Πώς να αναπτύξουμε τουρισμό όταν δεν είναι καθαρές οι λίμνες και τα ποτάμια μας; Έχει παρατηρηθεί λαθροθηρία και υλοτομία παράνομη, αλλά πέρα από τον εθελοντισμό θα μπορούσαν οι πρώην αγροφύλακες, που απασχολούνται στο δασαρχείο, να έρθουν στο δήμο για να γίνουν Περιβαλλοντική Αστυνομία.»
Για το αν θα μπορούσε να είναι πιο καταγγελτικός και διεκδικητικός: «Εμείς δεν κυβερνάμε τη χώρα. Αν δεν είναι διεκδίκηση όλο αυτό το πρόγραμμα και τα έργα που εντάσσουμε τότε τι είναι;
Για το Πάρκο και το Μουσείο: «Το Πάρκο είναι το πρώτο έργο αστικής ανάπλασης που πήγε στη Περιφέρεια έτοιμο μετά τη δημιουργία της! Τα 4 εκατομμύρια δεν φτάνουν και για τους γύρω δρόμους και για το λόγο αυτό το σπάσαμε σε δυο μέρη. Για το Μουσείο δεν καταλαβαίνω πως πριν ένα χρόνο ο κ. Γερουλάνος μας έλεγε ότι οι αποθήκες Παπαπέτρου είναι κατάλληλες για Μουσείο του νομού και ο σχεδιασμός προχωρά, με εφορίες σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο και Μουσείο εδώ και τώρα πάνε να βρουν άλλες λύσεις»
Αναφερόμενος στο νεοσύστατο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, ο κ. Μοσχολιός εξάλλου ανέφερε ότι η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αγρινίου, γι’ αυτό, παρότι οι σχετικές αρμοδιότητες περιέρχονται στο Δήμο από 1-1-2013, το Τμήμα αυτό ξεκίνησε τη λειτουργία του και παρουσιάζει ήδη σημαντική δραστηριότητα, λειτουργώντας συμβουλευτικά και υποστηρικτικά προς τους αγρότες της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για 32 εκατομμύρια από έργα που έχουν πέσει στην αγορά και άλλα πέντε που θα δοθούν σύντομα ώστε να μη χρωστά ο δήμος στους εργολάβους. Για τους τελευταίους έκανε έκκληση να μην κάνουν διαρκώς ενστάσεις και καθυστερούν τα έργα ενώ θύμισε ότι το κλειστό στην Αερογέφυρα δόθηκε σε Αγρινιώτη εργολάβο τελικά και ίσως οι εργασίες ξεκινήσουν στο επόμενο 10μερο. Στην αρχή της συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την οδύνη του και τα συλληπτήριά του για την απώλεια του βυζαντινολόγου και σπουδαίου Αγρινιώτη, Νίκου Καπώνη που έχασε χτες τη ζωή του.

Αναλυτικά για τα έργα

Σημειωτέον ότι ο κ. Μοσχολιός παρουσίασε τον πίνακα των έργων που έχουν  προταθεί προς χρηματοδότηση από  το ΕΣΠΑ, από τα οποία δημοπρατήθηκαν ή δημοπρατούνται στο αμέσως επόμενο  διάστημα έργα ύψους 14.695.350 ευρώ.

«Ο  αγώνας μας είναι συνεχής και  αταλάντευτος», κατέληξε ο Δήμαρχος Αγρινίου. «Είμαστε παρόντες σε όλα  τα κέντρα λήψης αποφάσεων και  προσπαθούμε με μεθοδικότητα και  αποτελεσματικότητα να αξιοποιήσουμε  οποιοδήποτε διαθέσιμο χρηματοδοτικό  πόρο, ώστε να επιλύσουμε προβλήματα και  να δημιουργήσουμε όρους ανάπτυξης  και θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία»

Πίνακας έργων:

Α. ΥΔΡΕΥΣΕΙΣ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμόςσε ευρώ Παρατηρήσεις
1. Υδροδότηση  Δήμου Αγρινίου από λίμνη Καστρακίου 3.690.000 Εντάχθηκε 30-12-2011. Αναμένεται έγκριση τευχών δημοπράτησης
2. Ύδρευση Τ.Δ. Λεπενούς 965.550 Εντάχθηκε. Δημοπρατείται 21/2/2012
3. Προμήθεια εγκατάσταση  και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου τηλεχειρισμού και  διαχείριση διαρροών του δικτύου  ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου 2.725.000 Εντάχθηκε. Αναμένεται εντολή δημοπράτησης.
4. Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Γκένοβα, Κοκκινοπύλια και Μεσαία Ζώνη της πόλης του  Αγρινίου 1.545.000 Εντάχθηκε. Δημοπρατείται 20-3-2012.
5. Επέκταση αγωγού ύδρευσης νέου νοσοκομείου (χαμηλή ζώνη) και επέκταση αγωγού ύδρευσης μέχρι  οικισμό Αγ. Ιωάννη Ρηγανά 676.500 Εντάχθηκε. Δημοπρατείται 13-3-2012.
Σύνολο 9.602.050

Β. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός  σε ευρώ Παρατηρήσεις
1. Συμπληρωματικά  έργα αποχέτευσης παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας 11.454.270 Εντάχθηκε.
2. Μελέτη ολοκλήρωσης  αποχετευτικών έργων παραλίμνιων  οικισμών Τριχωνίδας 627.300 Εντάχθηκε. Λήξη προθεσμίας προσφορών 14-2-2012.
3. Κατασκευή δικτύου  αποχέτευσης οικισμών Καινουργίου  και Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων 10.189.079,67 Αναμένεται  τελική απόφαση επιλογής αναδόχου.Εκτέλεση Π.Δ.Ε.
4. Κατασκευή δικτύου  αποχέτευσης ακαθάρτων και κεντρικού  αποχετευτικού αγωγού με αντλιοστάσια οικισμού Λεπενούς Δήμου Στράτου 8.158.008,55 Σε διαδικασία επιλογής αναδόχου.Εκτέλεση Π.Δ.Ε.
5. Αποχέτευση  Αγγελοκάστρου 5.462.691,51 Εντάχθηκε. Αναμένεται εντολή δημοπράτησης.
6. Ολοκλήρωση  δικτύου Αποχέτευσης Νεάπολης 1.378.975 Εντάχθηκε ΕΠΠΕΡΡΑ. Αναμένεται εντολή δημοπράτησης.
7. Επέκταση εγκαταστάσεων  επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) 11.500.000 Εντάχθηκε. Αναμένεται εντολή δημοπράτησης.
8. Αποχέτευση  νέου Νοσοκομείου Αγρινίου 356.000 Εντάχθηκε. Δημοπρατήθηκε.
Σύνολο 49.126.325,73

Γ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός Παρατηρήσεις
1. Εγκατάσταση Μηχανικής & Βιομηχανικής επεξεργασίας αστικών  αποβλήτων Ν Αιτ/νίας στο ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ για ανακύκλωση υλικών & ανάκτηση ενέργειας 30.000.000 Προετοιμασία. Ετοιμότητα για κατάθεση πρότασης.
2. Προμήθεια κινητού  εξοπλισμού λειτουργίας του έργου  ΧΥΤΑ 2ης ΓΕΝ Ν Αιτ/νίας & ΣΜΑ  Θέρμου 736.740 Αναμένεται  απόφαση ένταξης.
Σύνολο 30.736.740

 

Δ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός Παρατηρήσεις
1. Αποκατάσταση  Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Δήμου Αγγελοκάστρου 186.000 Εκτελέστηκε.
2. Αποκατάσταση  ΧΑΔΑ Δ.Ε. Μακρυνείας, Αρακύνθου, Θεστιέων και Παράβολας Δήμου Αγρινίου. 614.000 Εντάχθηκε. Δημοπρατείται  20-3-2012.
Σύνολο 800.000

Ε. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός Παρατηρήσεις
1. Αντιπλημμυρικό  Ποταμούλας 1.600.000 Υπό ένταξη, εντός  της εβδομάδας.
2. Αντιπλημμυρικά  Ερμίτσας 1.500.000 Υπό κατάθεση.
Σύνολο 3.100.000

ΣΤ.  ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός Παρατηρήσεις
ΟΣΑΑ Εγκρίθηκε.
1. Ανάπλαση Παπαστρατείου  Πάρκου. 4.000.000 Αναμένεται  απόφαση ένταξης.
2. Ανάπλαση -ανακατασκευή περιμετρικών οδών Παπαστράτειου πάρκου Αγρινίου 2.500.000 Σε ετοιμότητα
3. Μετατροπή του  κτιρίου των πρώην καπναποθηκών Παπαστράτου σε κτίριο στέγασης των  υπηρεσιών του Δήμου 10.260.000 Σε ετοιμότητα
4. ΓΠΣ περιοχής διοικητικών  ορίων Δ.Ε. Θεστιέων 337.426 Υπό αξιολόγηση. Αναμένεται απόφαση ένταξης.
6. Κατασκευή Πλατείας Αγίου Βλασίου 145.000 Αναμένεται  απόφαση ένταξης.
7. Διαμόρφωση  κ.χ. – ανοιχτού θεάτρου παλαιού  Μύλου 700.000 Υπό κατάθεση.
Σύνολο 17.942.426

Ζ. ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός Παρατηρήσεις
1. Βελτίωση οδού πρόσβασης Χ.Υ.Τ.Α. 2ης ΓΕΝ Ν. Αιτωλοακαρνανίας 11.350.000 Εντάχθηκε.Εκτέλεση Π.Δ.Ε.
2. Βελτίωση – ασφαλτόστρωση  Τμήματος οδού Λεπενού – Κεχρινιά από  θέση Βουριά έως θέση Τρία Αλώνια (προς ΧΥΤΑ) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας 1.400.000 Εντάχθηκε. Αναμένεται εντολή δημοπράτησης.
3. Κατασκευή περιφερειακού  δρόμου Τριχωνίδας 7.900.000 Ολοκληρωμένη  μελέτη. Υπό κατάθεση.
Σύνολο 20.650.000

 

Η. ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός Παρατηρήσεις
1. Ανέγερση ολοήμερου 19ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου 3.850.000 Εντάχθηκε. Αναμένεται εντολή δημοπράτησης.
2. Αποκατάσταση  ζημιών από σεισμούς 2ου Δημοτικού  Σχολείου 1.325.000 Εντάχθηκε. Αναμένεται εντολή δημοπράτησης.
3. Ανέγερση νέας πτέρυγας 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου 2.950.000 Εντάχθηκε. Δημοπρατείται 27-2-2012
4. Κατασκευή 7ου γυμνασίου  Δημοτικής Ενότητας Αγρινίου του  Δήμου Αγρινίου 3.500.000 Ολοκληρώνεται η μελέτη.
5. Ανέγερση 7ου Δ.Σ. Αγρινίου 4.700.000 Δημοπρατήθηκε. Εκτέλεση Π.Δ.Ε.
6. Ανέγερση Δ.Σ. Λεπενούς 3.640.000 Δημοπρατήθηκε. Εκτέλεση Π.Δ.Ε. (Ξεκίνησε)
7. Αποκατάσταση  Γυμνασίου Γαβαλούς 1.300.000 Αναμένεται  απόφαση  ένταξης.
8. Αποκατάσταση  ζημιών από σεισμούς στο διδακτήριο του 11ου & 17ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου & 11ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου 2.800.000 Αναμένεται  απόφαση  ένταξης.
9. Ανέγερση νηπιαγωγείων: α) 10ου, 11ου, 15ου και β) 3ου και 21ου. 4.000.000 Υπό κατάθεση.
Σύνολο 28.065.000

 

Θ. ΠΡΟΝΟΙΑ

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός Παρατηρήσεις
1. Ανάπτυξη δομών  και υπηρεσιών της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της  βίας (Κέντρο φιλοξενίας κακοποιημένων  γυναικών) 700.000 Έχει εγκριθεί. Αναμένεται απόφαση ένταξης εντός  του Μαρτίου.
2. Προληπτική  ιατρική στο Δήμο Αγρινίου. 736.278 Κατατέθηκε. Αναμένεται απόφαση ένταξης.
Σύνολο 1.436.278

 

Ι. ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ.

α/α Τίτλος έργου Προϋπολογισμός σε ευρώ Παρατηρήσεις
1. Αρδευτικό Σκουτεράς 645.000 Αναμένεται  απόφαση ένταξης
2. Αποκατάσταση  λειτουργικότητας αντλιοστασίων και  αρδευτικού δικτύου περιοχής Μακρυνείας 200.000 Εντάχθηκε στη ΣΑΕ 081 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με κωδικό ένταξης 2012ΣΕ08100000
3. Ανάπτυξη δικτύου  στάσεων (αστικών λεωφορείων) του  Δήμου Αγρινίου, με χρήση Α.Π.Ε. 450.000 Εντάχθηκε. Αναμένεται εντολή δημοπράτησης.
4. Ενεργειακή  αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων (και  σχολείων) 600.000 Υπό αξιολόγηση.
5. Κατασκευή αθλητικών  εγκαταστάσεων Τ.Κ. Καστρακίου 333.000 Αναμένεται  απόφαση ένταξης
6. Τεχνική Βοήθεια  Δήμου Αγρινίου. 50.000 Εντάχθηκε.
Σύνολο 2.978.000

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.