Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Εφεδρεία το Πλατυγιάλι

Εφεδρεία το Πλατυγιάλι

Σε λύση εφεδρίας αναδυκνείεται για άλλη μια φορά το λιμάνι του Πλατυγιαλίου, καθώς πάνω από 2.500 κοντέινερ διοχετεύτηκαν σε περισσότερο από μία εβδομάδα από το εν λόγω λιμάνι, λόγω της απεργίας στο Πειραιά. Συγκεκριμένα κατέγραψε άνοδο κερδών κατά 3.507% το 2008, Τα κέρδη μετά από φόρους εκτινάχθηκαν σε 1,21 εκατ. ευρώ έναντι 39.754 ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Αντίστοιχα, το σύνολο των εισροών από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν στα 6 εκατ. ευρώ από 238.890 ευρώ το 2007.
Στη μέχρι τώρα διαδρομή του το Πλατυγιάλι έχει πολλαπλάσια εμπορική δραστηριότητα, όταν άλλα λιμάνια της χώρας δυσλειτουργούν και δη του Πειραιά. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ανάπτυξη σε έναν τόπο δεν έρχεται όταν τα βασικά έργα υποδομής τους λειτουργούν ως αναπληρωματικά. Και επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό. Δεν λέει δηλαδή κάτι όταν το λιμάνι του Πειραία π.χ. όπως το προηγούμενο χρόνο, να προσλαμβάνεται προσωπικό και μετά από λίγο καιρό να παραμένει το μισό.
Ευελπιστούμε να γίνουν οι στρατηγικές εκείνες κινήσεις, ώστε το Πλατυγιάλι να μην είναι λύση ανάγκης της ελληνικής ναυτιλίας αλλά ένας βασικός πυλώνας της..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.