Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Εφοδίασε με φάρμακα την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Άμεση ανταπόκριση του Νοσοκομείου Αγρινίου 

Με υλικά πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, γάζες κι αναλώσιμα, εξοπλίστηκαν όλα τα πυροσβεστικά οχήματα του Αγρινίου. Η προμήθεια των υλικών έγινε από το Νοσοκομείο Αγρινίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Επιπυραγού Χριστόφορου Μπόκα. Αντικατοπτρίζοντας την άριστη σχέση μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκε σ’ αυτή την πρωτοβουλία, η οποία είχε ως τελικό ωφελούμενο τον πολίτη.

Τα πυροσβεστικά οχήματα, είναι εξοπλισμένα με ειδικό φαρμακείο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής καλούνται να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις τραυματισμών όχι μόνο μέσα στο αστικό τοπίο, αλλά και σε συμβάντα και ατυχήματα που συμβαίνουν σε δυσπρόσιτα σημεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλές φορές αδύνατο να καταφθάσει έγκαιρα συμβατικό ασθενοφόρο. Είναι επομένως αναγκαίο να υπάρχουν άτομα εξοπλισμένα με τα κατάλληλα υλικά που θα μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, έως ότου επιμεληθεί το ΕΚΑΒ. Πολλά από αυτά τα υλικά είναι αναλώσιμα και χρειάζεται να ανανεώνονται τακτικά, καθώς έχουν ημερομηνία λήξης ή φθείρονται από τον καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες. Πέρα από τον εφοδιασμό των οχημάτων, διατηρείται και μικρή αποθήκη φαρμακευτικών υλικών ώστε να είναι δυνατός ο επανεφοδιασμός των εποχούμενων φαρμακείων.

 

Εκτιμάται ότι από την σχετική διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε για πρώτη φορά, έγινε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Το Νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μεγαλύτερες παραγγελίες και να εξασφαλίζει καλύτερες τιμές, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος απόκτησης των υλικών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και ο Διοικητής της, κ. Μπόκας, ευχαριστούν το Νοσοκομείο Αγρινίου και τον Διοικητή, Λάμπρο Δημητρογιάννη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους.

 

Κώστας Καρακώστας-ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.