Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

”Εφυγε” τo γελαστό παιδί του Θέρμου

”Εφυγε” τo γελαστό παιδί του Θέρμου

gun4Ποιος ήταν ο 55 χρονος Θέρμιος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του από την εκπυρσοκρότηση του όπλου του.

O Xορευτικός Σύλλογος ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ με ιδρυτή τον Νίκο Κότσαλο   από το Θέρμο -πριν 28 χρονια- ήταν από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς Συλλόγους της Αττικής με πολλές παραστάσεις στην Αττική  στην Αιτωλοακαρνανία καί σέ ολο τόν κοσμο.

Ο Νίκας όπως ήταν γνωστός στο Θέρμο ήταν ο ιδρυτής μέ μεγάλο πάθος για τους παραδοσιακούς χορούς πού τους δίδασκε σε εκατοντάδες παιδιά –πολλά από Αιτωλοακαρνανία-στην περιοχή του Κολωνού. Παρουσίαζε την μεγάλη αποχαιρετιστήρια παράσταση καθε Μαιο στο ανοιχτό θέατρο του Κολωνού που  συγκεντρώνει εκατοντάδες θεατές και αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή. Στις παραδοσιακές ενδυμασίες συνεργάζονταν με τον Νίκο Πλακίδα από τήν Κατοχή Μεσολογγίου .Πρόσφατα έδωσε παραστάσεις στο Μεσολόγγι και το Θέρμο .

Με τον ‘’ΟΡΦΕΑ’’ και με την χορωδία της Αστυνομίας είπε πολλές φορές τα κάλαντα σε προέδρους Δημοκρατίας και πρωθυπουργούς. Και ασφαλώς δεν είναι 55 ετών όπως μεταδίδεται, σε δυο μήνες θα έκλεινε τα 60.

Για πολλά χρόνια αποτελούσε βασικό παίχτη του Θέρμιου Απόλλωνα -πού όπως μας θυμίζει Αιτωλοακαρνάνας συναδελφός του –ήταν τόση η αγάπη του για την ομάδα πού ανεβοκατέβαινε Θέρμο-Αθήνα με τη βέσπα του.

Όλοι στο Θέρμο έχουν να πουν τα καλλίτερα λόγια για το γελαστό παιδί με την ζωντάνια του και το χιούμορ του. Όσοι τον γνωρίζαμε από κοντά θαυμάζαμε την αγάπη του για την παράδοση πού πάντα θα περιλάμβανε την Αιτωλοακαρνανία . Είτε  πρόκειται για την μουσική και τό χορό είτε  για τις παραδοσιακές συνταγές ,ειτε διδασκαλια.

Στους οικείους του και στους πολλούς φίλους του στο Θέρμο τα θερμά μας συλλυπητήρια.

e-nafpaktia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.