Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σύστημα ελέγχων στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων

Εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για το σύστημα ελέγχων στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων

Τα εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέσπασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το σύστημα ελέγχων στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων

 trofima

Ο έλεγχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντάσσεται στη συνολική αξιολόγηση της Χώρας και στοχεύει στην τεκμηρίωση της επάρκειας του συστήματος επισήμων ελέγχων από τις κρατικές υπηρεσίες στον τομέα των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Στα πλαίσια του δειγματοληπτικού αυτού ελέγχου επιλέχθηκαν δύο εταιρείες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που δραστηριοποιούνται στη συλλογή επεξεργασία γάλακτος.

Το σύστημα των επίσημων ελέγχων στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο οποίο συμμετέχουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, όπως προέκυψε μετά τον αναλυτικό και διεξοδικό έλεγχο που έγινε από το Κτηνιατρικό Γραφείο Τροφίμων της Διεύθυνσης για την Υγεία και Προστασία του Καταναλωτή (DG SANCO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κρίθηκε ικανό και αποτελεσματικό για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που ελέχθησαν, όπως σημειώθηκε και από τους ίδιους τους κοινοτικούς ελεγκτές, κατάφεραν να αποδείξουν τη δυνατότητά τους για παραγωγή ασφαλών τροφίμων τηρώντας τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και το ότι διαθέτουν ικανό σύστημα ελέγχου διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων και ότι είναι απόλυτα δεσμευμένες προς την κατεύθυνση αυτή.

«Τα αποτελέσματα του ελέγχου που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταδεικνύουν με τον πιο σαφή και ισχυρό τρόπο, ότι το σύστημα ελέγχων που εγκαταστήσαμε πριν από 2,5 χρόνια  και εφαρμόζουμε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, με άμεση προτεραιότητα την Προστασία της Δημόσιας Υγείας, αποδίδει.  Αποδεικνύεται έτσι, ότι ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης και της οικονομικής στενότητας, η συστηματική και οργανωμένη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Και κατέληξε: «Συνεχίζουμε το έργο μας, πάντα σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του κλάδου, προκειμένου να διασφαλίσουμε την παραγωγή ασφαλών και υψηλής ποιότητας προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα ».

Γραφε’ιο Τύπου Περιφέρειας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.