Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Ε.Κ.Α. και Π.Α.ΜΕ. συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους Κεφαλλονίτες

ειδη πρώτης ανάγκηςΤρόφιμα, ρουχισμό, υγειονομικό υλικό και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ του ΕΚΑ:

Το Ε.Κ.Α. ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ( Π.Α.ΜΕ.) για έμπρακτη συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο, από το σεισμό , λαό της Κεφαλλονιάς, παρέδωσε στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς  το Σάββατο 15/2/2014 τρόφιμα, ρουχισμό, υγειονομικό υλικό και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης  που συγκέντρωσε με τη συνδρομή των σωματείων  μελών του αλλά και των  φορέων , των  εργαζομένων  και του  λαού  της περιοχής.

Το κάλεσμα , που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση  στους εργαζόμενους της περιοχής , συνέβαλε στην κατεύθυνση της έκφρασης  της ταξικής εργατικής αλληλεγγύης ,που δεν έχει καμία σχέση με την ψεύτικη «φιλανθρωπία».

Εκτιμούμε ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της πολιτείας, των κυβερνήσεων , της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ,  των  κομμάτων του Ευρωμονόδρομου  και  της τοπικής διοίκησης δήμων και περιφέρειας , γιατί, ενώ  γνωρίζουν ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής  περιοχή, αντιμετωπίζουν την αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκισης και προστασία σαν κόστος .Τα απαραίτητα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης επί της ουσίας είναι ανύπαρκτα , αφού βλέπουμε να καταρρέουν δημόσια κτίρια , υποδομές κ.α.

Είναι επιτακτική ανάγκη, για την προστασία του λαού ,η δημιουργία εθνικού κατασκευαστικού φορέα που θα έχει σα γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, για ασφαλή κατοικία και υποδομές κ.α. Η Ε.Ε. δε θεωρεί επιλήψιμες τις σχετικές δαπάνες. Είναι εγκληματική η συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής  που αφήνει το λαό απροστάτευτο, χωρίς καμιά μελέτη και σχεδιασμό.

Γι’ αυτό απαιτούμε άμεσα λήψη μέτρων αντισεισμικής θωράκισης – αντιπλημμυρικής προστασίας , την κάλυψη αναγκών πολιτιστικού κι αθλητικού περιεχομένου , δημιουργία σύγχρονων ασφαλών εργατικών κατοικιών που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.