Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2019

Ζήτω οι Δ.Ο.Υ! Κάτω τα πανεπιστήμια…

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διασκέδαση από το να βλέπεις κόσμο να υπερασπίζεται την Εφορία του με το αίμα του. Όπως φάνηκε χτες-προχτές σε Νάουσα κι αλλού ο Έλληνας είναι έτοιμος να φάει χημικά, να χτίσει ένα κτήριο και να τραβήξει και μια κατάληψη(να’ ούμε) για την αγαπημένη του Εφορία! Ξέρω, ξέρω οι…πολίτες διεκδικούν να μην υποβαθμιστεί η πόλη τους και το αν έχει ή όχι δημόσιες υπηρεσίες είναι το μόνο αποδεκτό κριτήριο στην Κρατική Ελλάδα. Δεν το καταλαβαίνει ο Αθηναίος που κοιτάει και γελάει αλλά το καταλαβαίνουμε μια χαρά εμείς οι Αγρινιώτες που μόλις πήγαν να μας πάρουν την αγαπημένη μας ΔΟΥ ξεσηκώσαμε τον κόσμο σε πολλαπλάσιο βαθμό από ότι τώρα που πάνε να ξανακάνουν το Πανεπιστήμιο της περιοχής παράρτημα άλλης πόλης.

Επίσης ξέρω, ξέρω…”Άσε ρε δημοσιογράφε που θέλουμε και Πανεπιστήμιο για να πουλάνε μερικοί σουβλάκια και να ανεβαίνουν τα ενοίκια”. Σωστά, όμως τότε γιατί διαβάζεις ακόμη και βρισίδια κάτω από ένα άρθρο που λέει τι προσπαθεί να κάνει ο δήμαρχος; Μήπως αυτοί που αποθεώνουν τις Εφορίες(αντί να λένε “μακάρι όλα να γινόταν ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να πάω στην Εφορία”), είναι οι ίδιοι που βρίζουν και τον εκάστοτε που προσπαθεί με τον παλιό καλό τρόπο να κρατήσει ένα ίδρυμα στην πόλη του για να μην αποκοπεί ξανά από Θεούς κι ανθρώπους; Ο “παλιός τρόπος” στο μεταξύ είναι να χτυπήσεις πόρτες και να ρωτήσεις υπουργούς. Αυτόν ξέραν οι πολιτικοί αυτόν εμπιστευόταν. Εμείς όμως τι θέλουμε, τι αντιπροτείνουμε;
Ένας νέος τρόπος-για να προτείνω κι εγώ κάτι και όχι να μιλάω εκ του ασφαλούς-θα ήταν μια συντονισμένη κίνηση να βρεθούν κεφάλαια από επενδυτές και να πας στο υπουργείο να πεις: “Έχω παραχωρημένο χώρο στο παλιό αεροδρόμιο για να φτιάξω παπάδες.Μπορώ να εντάξω τα έργα στο ΕΣΠΑ. Έχω τεχνογνωσία από την μέχρι τώρα εμπειρία μου. Έχω σχολή που σχετίζεται με τα αγροτικά προϊόντα και το marketing.Σχεδιάζω μια σχολή για το περιβάλλον που η περιοχή μου ευνοεί τη μελέτη του(νερά κλπ) και μια σχολή για την οργάνωση και τα logistics.Πάρτε τις σχολές σας και εξαφανιστείτε αφού δεν έχετε χρήματα και κρίνετε ότι δεν πρέπει να έχει εδώ η Πολιτεία πληρωμένο από αυτήν ίδρυμα. Αλλά αφήστε με να χτίσω ένα ίδρυμα όπως ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ας μην το πούμε ιδιωτικό(γιατί το κεφάλαιο δολοφονεί κλπ,κλπ) ας το πούμε Δημοτικό με Ιδιωτικά Κεφάλαια. Μη κερδοσκοπικό. Σκοπού, όπως λέγεται.Φτιάξτε όμως το νομικό πλαίσιο και αφήστε τα περί δωρεάν και δημόσιας παιδείας γιατί για τα Αγρινιωτάκια τουλάχιστον δεν  είναι τίποτε από τα δύο. Τελειώνετε σύντομα”
Αυτά θα έλεγα εγώ.Αλλά μάλλον θα ξεσηκωνόταν όσοι αγαπούν τρελά τις Δ.Ο.Υ τους…
Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.