Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ζαφειρόπουλος: Μετά το «όχι» Σώκου-Κατσιφάρα προτείνει Μωραΐτη!

indexΔύσκολα ερμηνεύσιμη είναι η τακτική του από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενου Ηλείου πολιτικού Γιάννη Ζαφειρόπουλου που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τώρα προτείνει στους Απόστολο Κατσιφάρα και Θύμιο Σώκο -με τους οποίους έχει κοινή πολιτική καταγωγή -να αποχωρήσουν και να είναι όλοι τους υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με επικεφαλής είτε τον Γ.Κουτσούκο είτε τον Θάνο Μωραΐτη ,λες και το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών είναι η ενότητα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αφορμή μάλιστα για την πρόταση του είναι η άρνηση των Κατσιφάρα- Σώκου να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή του για διάλογο «που θα έθετε τα θεμέλια ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ υποψηφίων με κοινή πολιτική καταγωγή», όπως υποστήριξε ο Γ.Ζαφειρόπουλος.
Όπως αναμενόταν οι κ.κ. Κατσιφάρας και Σώκος δεν προσήλθαν χθες στην Αρχαία Ολυμπία, υποδηλώνοντας έτσι την άρνησή τους στην πρωτοβουλία του ηλείου πρώην Υφυπουργού. Άλλωστε οι δύο παράγοντες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την Περιφέρεια και στελεχώνουν τους συνδυασμούς τους.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στην αρνητική αυτή στάση δήλωσε: «Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις στη Δυτ. Ελλάδα – σε όποιο κομματικό σχηματισμό και αν ανήκουν – πρέπει να κινητοποιηθούμε συστρατευμένοι για να εμποδίσουμε την άλωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας από τις πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν να καταστήσουν τις Περιφερειακές εκλογές, πεδίο άγονων, στείρων αντιπαραθέσεων και αδιέξοδων συγκρούσεων, από τους πολιτικούς φορείς του «μικρού δικομματισμού». Η άρνηση των συνυποψηφίων μου δεν πλήττει εμένα, που είχα την πρωτοβουλία, αλλά το αίσθημα των πολιτών του δημοκρατικού – προοδευτικού χώρου, που αγωνιούν, ευελπιστούν και διεκδικούν την ενωτική ανασυγκρότηση του στη Δυτ. Ελλάδα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στρατηγικός στόχος πολιτικός, πρέπει όλοι να υποστείλουμε, χωρίς καμία επιφύλαξη, τις σημαίες των προσωπικών φιλοδοξιών μας».
Είπε επίσης ο κ. Ζαφειρόπουλος : «Είναι η ώρα ν’ αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Απευθύνομαι στους συνυποψηφίους μου Απόστολο Κατσιφάρα και Θύμιο Σώκο και τους προτείνω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ενοποιήσουμε τις εκλογικές πρωτοβουλίες μας και να κατέλθουμε ως υποψήφιοι χωρικοί (θεσμικοί) Αντιπεριφερειάρχες στις Περιφερειακές Ενότητες: ο κ.Απόστολος Κατσιφάρας στην Αχαϊα, ο ομιλών (Γιάννης Ζαφειρόπουλος) στην Ηλεία και αν συμφωνήσει και ο κ. Θύμιος Σώκος στην Αιτωλοακαρνανία.
Επικεφαλής της Ενωμένης Παράταξής μας προτείνω να τεθεί ως υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Βουλευτής Ηλείας κ. Γιάννη Κουτσούκος, πρ.Υφυπουργός ή ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Θάνος Μωραΐτης πρ.Υφυπουργός.
Αυτός ο ενωτικός εκλογικός σχηματισμός επιβεβαιώνει την επιδιωκόμενη ευρύτερη ενότητα των προοδευτικών-δημοκρατικών δυνάμεων στη Δυτική Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι θα υποστηριχθεί όχι μόνο από τα κόμματα της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και από δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού-δημοκρατικού χώρου.Ενότητα στην πράξη, στη δράση και την κάλπη!

Από τη Δυτική Ελλάδα, το ιστορικό προπύργιο της Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει μια δυναμική προσπάθεια για την ενοποίησή της, που αποτελεί αγωνιστική επιδίωξη όλων μας.Καμιά υπαίτια καθυστέρηση και ολιγωρία δεν θα μας συγχωρήσουν οι συμπατριώτες μας Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιοί και Ηλείοι».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. new air

    ο θεός να σας φωτίσει να μην ψηφίσετε κανένα παλιό πολιτικό για περιφερειάρχη. γυρίστε… σελίδα το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά…! με νέους άσπιλους νεοφυείς πολιτικούς.

  2. ενοχλημενος

    Ρε βασιλη βασιλειου με το fake προφιλ μονο να κρινεις ξερεις και τιποτε αλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.