Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ζημιές στο λιμάνι του Μύτικα

Ζημιές στο λιμάνι του Μύτικα
zimies sto limani toy mytika
Η ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν από νωρίς χτες, δημιούργησαν μεγάλο κυματισμό εντός της λιμενολεκάνης στο λιμάνι του Μύτικα. Η ζημιά αυτή την φορά είναι μικρή. Μία σιδερένια σκαλωσιά που οδηγεί στην πλωτή προβλήτα μετατοπίστηκε και έχει στραβώσει και είναι επικίνδυνη να φύγει τελείως από τα στηρίγματα της. Όλη θυμόμαστε την μετατόπιση της μίας πλωτής που είχαμε τον Απρίλιο του 2012 (δείτε εδώ) που κινδύνεψαν βάρκες και σκάφη. Τότε είχαμε παρέμβαση και επισκευή (δείτε εδώ).
Είναι σε όλους γνωστή η κακοτεχνία του λιμανιού του Μύτικα, όπου η μπούκα του λιμανιού βρίσκεται προς τα Δυτικά με αποτέλεσμα Γαρμπής και Πουνέντες να φέρνουν  κυματισμό μέσα στο λιμάνι.
Καλό είναι η Δημοτική Αρχή να βάλει σε προτεραιότητα κάποιες εργασίες στο λιμάνι εν όψη καλοκαιριού. Ασφάλιση πλωτών προβλητών, μόνιμη αποκατάσταση της βλάβης των φώτων. Επιτέλους να ανάβουν όλα τα φώτα του λιμανιού (κολώνες και χωνευτά) σε σωστούς χρόνους, απαγόρευση στάθμευσης και άλλες μικρές παρεμβάσεις που απαιτούνται για να μπει επιτέλους μία τάξη.
Ελπίζουμε με την ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου, σύντομα να έχουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται με πρώτη απ’ όλες τον καθορισμένο της χερσαίας ζώνης.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.