Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Ζητούν απαντήσεις για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Ζητούν απαντήσεις για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

«Το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί πληθώρα αναφορών και καταγγελιών για σοβαρές δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου λόγω μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπήρξαν μάλιστα κενά ακόμα και σε εφημερίες, με αποτέλεσμα τη μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία». Αυτό αναφέρει η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκη Φούντα σε Ερώτηση της που κατέθεσε μαζί με τον συνάδελφό της Γ.Κυρίτση στον Υπουργό Υγείας Α.Λυκουρέντζο.

Ειδικότερα, όπως τονίζει, αυτή τη στιγμή, –και σύμφωνα με τις πιο «συντηρητικές» εκτιμήσεις-  επείγει η τοποθέτηση των εξής ιατρικών ειδικοτήτων: Καρδιολόγου, Παθολόγου, Αναισθησιολόγου, Ορθοπεδικού και δύο Μικροβιολόγων. Να σημειωθεί ότι ανάγκη για δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής καταγράφεται και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Μύτικα.

Κατά τους ερωτώντες βουλευτές εύλογες ανησυχίες για την επιδείνωση της τωρινής κατάστασης προκαλούνται και από την πρόσληψη μόλις έξι   εργαζομένων επικουρικού ιατρικού προσωπικού στο σύνολο του νομού Αιτωλοακαρνανίας από τις 150 θέσεις συνολικά που αναλογούν στην 6η ΥΠΕ που ανήκει ο νομός. Ανασταλτικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου αποτελεί και η περικοπή του προϋπολογισμού  από 6,6 εκατ. ευρώ περίπου που δαπανήθηκαν το 2012 σε μόλις 4,4 εκατ. για το 2013. Λόγω των ελλείψεων που θα δημιουργηθούν είναι πολύ πιθανό κάποιοι ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλα νοσοκομεία, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την ταλαιπωρία και το κόστος θεραπείας τους.

Επίσης, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι βουλευτές αναφέρουν ότι υπάρχει διάχυτη η εντύπωση στην τοπική κοινωνία ότι στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης των δομών υγείας, αναμένεται, να υποβαθμιστεί ο ρόλος και το έργο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου. «Αναμφίβολα, το νέο νοσοκομείο στο Αγρίνιο, εφόσον στελεχωθεί κατάλληλα και εξασφαλιστεί η βέλτιστη συνεργασία του με τις άλλες υποδομές υγείας της περιοχής, μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Τούτο όμως, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να εγκαταλειφθεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου στην τύχη του» υποστηρίζουν.

Φούντα και Κυρίτσης λοιπόν ερωτούν τον υπουργό εάν:

1ον) Προτίθεται να καλύψει άμεσα τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης για την εξασφάλιση της κατάλληλης λειτουργίας του νοσοκομείου αλλά και των πρόσθετων πόρων;

2ον) Στο πλαίσιο των σχεδιασμών του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και δεδομένης της αυξημένης ανάγκης διασφάλισης του «αγαθού» της δημόσιας υγείας στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, προγραμματίζεται η αναγκαία αναβάθμιση δομής και ρόλου για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.