Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Επιμένουν να μετονομαστεί ο Δήμος Αμφιλοχίας σε Βάλτου

Με ανοιχτή της επιστολή προς τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση   η “συντονιστική επιτροπή πρωτοβουλίας για την αλλαγή της ονομασίας από Δήμος Αμφιλοχίας σε Δήμος Βάλτου” επαναφέρει το ζήτημα της μετονομασίας του  Δήμου. Μάλιστα εγκαλεί τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση ότι δεν απάντησε εδώ και 7 μήνες στο αίτημα της για συνάντηση. Η επιστολή έχει ως εξής:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΛΛΑΓΗ  ΤΗΣ  ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ  ΑΠΟ  ΔΗΜΟΣ  ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ  ΣΕ  ΔΗΜΟΣ  ΒΑΛΤΟΥ

http://dimosvaltou.blogspot.gr

20 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Κο Κοιμήση Απόστολο

 

  Κύριε Δήμαρχε,

Ως συντονιστική επιτροπή στις8/6/2012, σας υποβάλαμε επιστολή όπου και αναφερθήκαμε στο αίτημα των συμπατριωτών μας Βαλτινών που αφορούσε τη μετονομασία του νεοσύστατου Δήμου.

Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας έτσι καλοπροαίρετα, ως πρώτη ενέργεια με την επιστολή αυτή, διότι βασιστήκαμε στην προεκλογική σας δέσμευση, ότι θα αντιμετωπίζατε το θέμα αυτό στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία διαπιστώσαμε από τις αντιδράσεις των δημοτών και κατοίκων του Δήμου πόσο δίκιο ήταν το αίτημά μας, αφού εκτός από τους δημότες και κατοίκους των πρώην δήμων Ινάχου & Μενιδίου, είχαμε και την θετική εκτίμηση του συνόλου σχεδόν των συνδημοτών μας που ενημερώθηκαν για τις ενέργειές μας, και ανήκαν πριν τον «Καλλικράτη» στο Δήμο Αμφιλοχίας.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να έχουμε μια επαφή μαζί σας για να συζητήσουμε από κοντά το σοβαρό αυτό θέμα, με επιστολή – αίτημά μας στις20-8-2012και με αριθμό πρωτ. 21734 /20-8-2012, ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας.

Προφανώς για να απαξιώσετε την συντονιστική επιτροπή και το σκοπό της, μας αγνοήσατε, διότι μέχρι και σήμερα, επτά μήνες μετά, δεν πήραμε καμιά απάντηση.

Εμείς ως συντονιστική επιτροπή, βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα – για τα οποία και θα ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας Βαλτινούς – και όλοι μαζί έχουμε ιστορικό χρέος και ευθύνη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου που μας επιβλήθηκε από κάποιους …… αντιδημοκρατικά, χωρίς τη συναίνεσή μας, ονομασία η οποία επισκιάζει την ιστορική ονομασία του τόπου μας «Βάλτος». Επιπλέον υποτιμά και θίγει το πατριωτικό συναίσθημα των Βαλτινών, ενώ συνιστά βαριά προσβολή για την ιστορία μας, τους προγόνους μας και τους Βαλτινούς αγωνιστές του ’21 που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και της πατρίδας μας.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. ΚΑΠΠΑΣ  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ             2. ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

3. ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        4. ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

5. ΤΣΙΟΥΝΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.