Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ημερίδα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ημερίδα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

epixeirisiΑύριο η ημερίδα για τις σύγχρονες μορφές και εργαλεία χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες μορφές και εργαλεία χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 – 21:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα).

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκεντρώνει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που εστιάζονται τόσο στην μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα, όσο και στην εκμετάλλευση του ειδικού βάρους που έχουν για την περιοχή τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και ο ρόλος τους στην καινοτομία της παραγωγής άλλα και στην καινοτομία της παραγωγικής διαδικασίας.

Ειδικά σήμερα που η επιχειρηματικότητα είναι το στοίχημα για την αναστροφή της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη η ημερίδα αυτή στοχεύει να δώσει μια οπτική κρίσιμη στην έννοια της χρηματοδότησης των επενδύσεων.

Στόχος είναι να αναδειχθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να επιχειρηθεί μια προσέγγιση του θέματος της χρηματοδότησης και αυτοχρηματοδότησης επενδύσεων κάτω από την σύγχρονη σκοπιά και προσέγγιση.

Μια προσέγγιση που ενθαρρύνει τις υγιείς και σύγχρονες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και προσεγγίζει το κόστος χρηματοδότησης από μια άβατη για την τοπική οπτική, σκοπιά.

Μάλιστα, σε μια εποχή που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προωθεί την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της επενδυτικής δραστηριότητας προκειμένου να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και στην άνοδο της Εθνικής Οικονομίας.

Μόλις χθες, ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών». Από την ανακοίνωση αυτή προκύπτει πως έχει γίνει

υπερδέσμευση πόρων για 778 έργα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα οποία θα πρέπει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 να προχωρήσουν στην υλοποίηση του 30% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης ή αποδεικτικών στοιχείων έγκρισης δανείου ισόποσου τουλάχιστο με το 20% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.

Αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα παρουσιαστούν στην συγκεκριμένη ημερίδα, θα βοηθήσουν τους επενδυτές με χρηστικές πληροφορίες, ούτως ώστε να πετύχουν τον παραπάνω χρονικό στόχο τους.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία (Προγράμματα ΕΤΕΑΝ, Ταμείο Δανείων JEREMIE, κ.λ.π.) τόσο κατά την τρέχουσα Προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2007-2013) όσο και κατά την νέα Προγραμματική Περίοδο (ΣΕΣ 2014-2020).

Ομιλητές θα είναι ο Γεώργιος Γεροντούκος, πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε., ο Νικόλαος Χαριτάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας και ο Διονύσιος Καρβέλης, υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε θέσει ως στρατηγικό της στόχο την ενίσχυση και την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Πραγματοποιούμε την ημερίδα αυτή με εκλεκτούς προσκεκλημένους προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να πληροφορηθούν για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ τους προτρέπουμε παράλληλα, να θέσουν οι ίδιοι τους προβληματισμούς τους και τις ιδέες τους πάνω στο γενικότερο ζητούμενο της παροχής ρευστότητας και της στήριξης των επενδυτικών σχεδίων. Καλούμε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο να μας τιμήσει με την παρουσία του και την ενεργό συμμετοχή του» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, με αφορμή την αυριανή ημερίδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας

17:30 Προσέλευση – Εγγραφές

18:00 – 18:20 Χαιρετισμοί:

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας

18:20 – 18:30 «Παρουσίαση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πάτρας Περιφέρειας Δ. Ελλάδας»

Διονύσιος Καρβέλης, Υπεύθυνος του Κέντρου

18:30 – 19:00 «Η επανεκκίνηση των επενδύσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η συμπληρωματικότητα των Δράσεων της ΕΤΕΑΝ Α.Ε»

Γεώργιος Γεροντούκος, πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Α.Ε.

19:00 – 19:30 «Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και Κοινοτικός Προϋπολογισμός 2014-2020»

Νικόλαος Χαριτάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας

19:30 – 21:00 Συζήτηση – Τοποθετήσεις

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.