Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Ημερίδα της Ο.Π.ΣΥ.Ξ ενάντια στο λιθάνθρακα.

Ημερίδα της Ο.Π.ΣΥ.Ξ ενάντια στο λιθάνθρακα.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), οι Σύλλογοι Μέλη της και οι Περιβαλλοντικοί-τοπικοί Σύλλογοι της περιοχής, καλούν τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας και του Ξηρομέρου, σε μια δυναμική παρουσία στην ημερίδα που πραγματοποιούν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, στις 10 π.μ. στον Αστακό, για την αποτροπή κατασκευής μονάδος λιθάνθρακα στο Πλατυγιάλι.
Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Το τελευταίο διάστημα μια ιδιωτική εταιρεία η «EDISON ΕΛΛΑΣ Α.Ε» έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να επενδύσει στο λιθάνθρακα και προγραμματίζει να εγκαταστήσει στον Αστακό μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 600 Μεγαβάτ. Η ενδεχόμενη αυτή εγκατάσταση έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας του νομού μας, αφού θα επιφέρει σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον.
Αγωνιζόμαστε
Για να αποτρέψουμε την καταστροφή του Αστακού από κάθε άποψη (οικονομική, τουριστική, αγροτική, περιβαντολλογική), την όξινη βροχή, την ιπτάμενα τέφρα, τις ανυπολόγιστες ζημιές στον ενάλιο πλούτο, φαινόμενο θερμοκηπίου, απόβλητα , αιωρούμενα σωματίδια και την πανίδα και χλωρίδα.
Καλούμε
την κυβέρνηση να δώσει τέλος με την άμεση απόρριψη του αιτήματος της εταιρείας EDISON ΕΛΛΑΣ Α.Ε. προς την Ρ.Α.Ε. περί χορήγησης άδειας εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να ακυρώσει τα οποία επενδυτικά σχέδια της.

Κάθε «παρών» στον αγώνα, ένα «όχι» στο λιθάνθρακα
Να μη λείψει κανείς Ξηρομερίτης στο προσκλητήριο του αγώνα»

Το σχόλιό μας: Πραγματικά αυτές οι πρωτοβουλίες αποδεικνύουν πως η φωνή των πολιτών έχει δύναμη και ιδίως μας υπενθυμίζουν τον ουσιαστικό ρόλο τέτοιων σωματείων. Ένα ρόλο παρεμβατικό και ενημερωτικό για το κοινωνικό σύνολο, που δεν περιορίζεται μόνο στη διοργάνωση των καθιερωμένων πανηγυριών στις πλατείες των χωριών μας κάθε καλοκαίρι…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.