Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Ησυχία από συμβάντα- Εκτιμήσεις για την κίνηση

Ησυχία από συμβάντα- Εκτιμήσεις για την κίνηση

Τελικά αποδεικνύεται ότι ο αστυνομικός έλεγχος αποδίδει στις περιπτώσεις της μικροπαραβατικότητας ή και στις συνήθειες που εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει να τις θεωρούμε αυτονόητες. Οι πολλές συλλήψεις για διακίνηση ενός προϊόντος που-καλώς ή κακώς-απαγορεύεται από το νόμο, δηλαδή για κροτίδες, βεγγαλικά και μικρά εκρηκτικά είχαν σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε φέτος περιστατικά που άλλες χρονιές γέμιζαν το αστυνομικό δελτίο.

Παράλληλα αποφεύχθηκαν και τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα ίσως και γιατί η ατμόσφαιρα, πλην του κέντρου του Αγρινίου και των άλλων πόλεων που είχαν μεγάλη κινητικότητα, αλλά και η…βενζίνη δεν επέτρεπε μετακινήσεις τόσο μαζικές όπως άλλες χρονιές. Παρόλα ταύτα η εικόνα του κέντρου αλλά και των μαγαζιών στη λίμνη χτες μετά την Ανάσταση, κάθε άλλο παρά χώρα πτωχευμένη θύμιζαν.

Βέβαια, σε ότι αφορά την κίνηση στα εμπορικά πρέπει να κάνουν την αποτίμησή τους η έμποροι πρώτα.

Ίσως, δε, η κρίση να είχε και μια ακόμα παράπλευρη…ωφέλεια καθώς τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για συμβάντα στο νοσοκομείο που να σχετίζονται από υπερβολές στο φαγητό ή το ποτό, ούτε και από περιστατικά παθολογικών καταστάσεων που αμέλησαν την υγεία τους λόγω εορτών. Γενικότερα και σε πανελλαδικό επίπεδο εκτιμάται ότι φέτος υπήρχε σχετική ησυχία που αποδίδεται εν μέρει στη μικρότερη μετακίνηση και εν μέρει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση.

Το ερώτημα, πάντως, αν οι πολίτες προτιμούν τις «καλές εποχές» και μερικά ατυχήματα παραπάνω ή και νοσοκομειακά περιστατικά ή αν η κρίση μας κάνει πιο συνετούς δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.