Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ηχηρά τα όσα είπε ο Π. Γεννηματάς στην εκδήλωση των Ροταριανών Aγρινίου στο Επιμελητήριο

Ηχηρά τα όσα είπε ο Π. Γεννηματάς στην εκδήλωση των Ροταριανών Aγρινίου στο Επιμελητήριο

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Παναγιώτης Γεννηματάς ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος από το Ροταριανό Όμιλο Αγρινίου, με σκοπό μάλιστα να δώσει μια διάλεξη στο κοινό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Τα όσα είπε υπήρξαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ειδικά η ανασκόπηση του στο πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Ειδικότερα θέλησε να τονίσει ότι οποιαδήποτε σκέψη για επαναφορά στη δραχμή θα μας φέρει στα επίπεδα που ήταν το κράτος μας όταν πρωτοδημιουργήθηκε μετά την Επανάσταση! Δεν παρέλειψε να επιρρίψει βαρύτατες συνθήκες στο «σύστημα των απατεώνων», όπως αποκάλεσε τους πολιτικούς, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε αυτούς με πολιτικά ορθούς όρους μια και έχουν διαπράξει το μέγιστο κακό. Εντύπωση έκαναν οι τοποθετήσεις του σχετικά με πρώην πρωθυπουργούς με τους οποίους όπως είπε είχε προσωπική επαφή καθώς του ζητούσαν την άποψή το. Τα χειρότερα επιφύλαξε για τον Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι μπορεί να μείνει στην ιστορία σαν ο πρωθυπουργός που μας ενέταξε στην ΟΝΕ και μπορεί να ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένος αλλά όπως είπε «είχε ελάχιστο ταλέντο και ικανότητες και σαν προσωπικότητα ήταν ένα άθλιο υποκείμενο»! Μάλιστα στο σημείο αυτό ένας από τους παριστάμενους εξέφρασε την αγανάκτησή του για τους χαρακτηρισμούς για να εισπράξει την απάντηση ότι αν χρειαστεί-ο κ. Γεννηματάς- θα πει ακόμα χειρότερα και πιο συγκεκριμένα! Από τα πυρά του κ. Γεννηματά δεν ξέφυγε και ο Κώστας Καραμανλής για τον οποίο ανάφερε πως «είναι ανέντιμο να γίνεσαι πρωθυπουργός με το ζόρι και παρά τη θέλησή σου και όταν σε καλούμε, κάποιοι από μας, το βράδυ για μια κρίση να λες ότι κοιμάσαι»!… Φυσικά όλα αυτά ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας επιτυχημένης βραδιάς αλλά προσωπικά δεν προλάβαμε να κάνουμε μια ερώτηση στον κ. Γεννηματά: Μήπως τώρα που η χώρα δεν κυβερνιέται δεν είναι και τόσο σώφρον τον να αποδώσουμε όσα αξίζουν στους πολιτικούς; Μήπως πρέπει να περιμένουμε να βγούμε από τη στενωπό γιατί μπορεί να αποθρασυνθούν οι πιο παλαβοί του πολιτικού φάσματος και δια της βίας να πάρουν τα ηνία σε μια χώρα που καταρρέει;
Σημειωτέον ότι πολλά ενδιαφέροντα είπε ο κ. Γεννηματάς και σε συνέντευξή του στο κανάλι Αχελώος TV και τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα, όπου εξαιρετικά ενδιαφέρον βρήκαμε τη θέση του ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το Αγρίνιο είχε μεγαλύτερα αποταμιευτικά αποθέματα από την Πάτρα και τα Γιάννενα! Το είχε διαπιστώσει από έρευνα που είχε αναθέσει σε αναλυτές για να ανοίξει εδώ την Ωμέγα Τράπεζα(αργότερα Pro Bank), εξηγώντας, ασφαλώς, ότι αυτά τα χρήματα ήταν από πλούτο που είχε συσσωρευτεί το ’70 και το ’80 και πως, πλέον, αυτός ο πλούτος έχει φθίνει με αποτέλεσμα σε μια δεκαετία να είμαστε δραματικά πίσω από αυτές τις πόλεις όχι μόνο στην οικονομία που κινείται αλλά και στα «λεφτά στα σεντούκια», που ήταν ένα γνώρισμα της περιοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.