Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Η άλλη άποψη…στην ΝΕ Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑΔόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση που μειοψήφησε στην ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας στις 17/7/2015, σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία της χώρας μας με τους «θεσμούς».
Σύμφωνα με αυτή η συμφωνία δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα στελέχη που την υποστήριξαν ζητούν την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούν τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων”.
Η πρόταση έχει ως εξής :

Η άλλη άποψη…

Η συμφωνία της χώρας μας με τους λεγόμενους θεσμούς-δανειστές στις 12/7/2015 στις Βρυξέλλες αποσκοπεί στην παραδειγματική εξόντωση ενός λαού, που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέρα και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας!
Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.

Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.

Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Άλλη φάση

    Ωραία να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Οι οπαδοί αυτής της άλλης άποψης μπορούν να μετρηθούν σύντομα με στόχο τη δραχμή και την “αξιοπρέπεια”. Καλό 4%. Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μην ξεχάσετε και τα άλλα γκρουπ.

  2. Monopoli

    Αυτοί είναι που θα μοίραζαν τις ευρωδραχμές του Μπαρούφα στη πλατεία με αλφαβητική σειρά; Τριακόσια πλαστά σε κάθε πολίτη και 3.000 πλαστά από μονόπολη σε κάθε επιχείρηση; Χαχαχαχαχαχα!

  3. bos

    [Να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος] Αυτοί που διασπάνε την ενότητα ζητάνε αλήθεια από ποιους να την περιφρουρήσουν; Ας κατέβουν στις εκλογές, ανεξάρτητοι να δούμε τι θα κάνουν. Η αποστασία έχει όνομα και λέγεται αριστερή πλατφόρμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.