Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Η έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας στο Αγρίνιο

ImageHandler2Η  περιοδεύουσα έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά  (www.kotsanas.com) βρίσκεται  στο Αγρίνιο και εγκαταστάθηκε  στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου ύστερα από πρόσκληση των φορέων:

  • Ένωσης καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
  • Ένωσης Δασκάλων-Νηπιαγωγών «Κοσμάς ο Αιτωλός»
  • Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας
  • Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Αγρινίου
  • 1ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Πρόκειται για μια από τις περιοδεύουσες εκθέσεις (μια άλλη ταξιδεύει στην Ευρώπη τώρα είναι στη Βασιλεία και θα πάει στη Γερμανία, μία είναι στην Αθήνα – στο Θησείο και άλλη μια ταξιδεύει στην Αμερική).

Είναι μεγάλη η παιδαγωγική αξία του μουσείου και επηρεάζει πολλά διδακτικά αντικείμενα: Ιστορία, Μαθηματικά, Τεχνολογία, Φυσική, Πληροφορική. Όλα τα εκθέματα είναι σε φυσικό μέγεθος. Η ξενάγηση των μαθητών στο μουσείο είναι πολυδιάστατη: κάποια εκθέματα τα χειρίζονται οι ίδιοι οι μαθητές, κάποια τα χειρίζεται μόνο ο ξεναγός, κάποια συνδυάζουν εκτός από το πραγματικό έκθεμα και επεξηγηματικό κείμενο με εικόνες. Τα πιο πολύπλοκα συνοδεύονται  από ψηφιακή αναπαράσταση που εξηγεί με βίντεο και  προσομοίωση τον τρόπο λειτουργίας του εκθέματος.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή  και διαθέσιμη για τους  μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών με την απαραίτητη συνοδεία των δασκάλων τους. Κάθε σχολείο θα προγραμματίσει την επίσκεψή του  κατόπιν συνεννόησης με το ΕΚΦΕ Αγρινίου (mail@ekfe-agrin.ait.sch.gr).
Τη Δευτέρα 11/1 και Τρίτη 12/1 και ώρες 9-13 το πρωί και 5-8 το απόγευμα η έκθεση θα είναι ανοιχτή μόνο για εκπαιδευτικούς ώστε να γνωρίσουν τα εκθέματα, να εγκρίνουν την παιδαγωγική αξία του μουσείου  και να προγραμματίσουν την επίσκεψη των μαθητών τους. Η ξενάγηση των μαθητών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 13/1/2016.

Κάθε Σάββατο πρωί 10.00-2.00 και Κυριακή απόγευμα 3.00-7.00 η έκθεση θα είναι ανοιχτή μόνο για τους ενήλικες (εκπαιδευτικούς και ευρύτερο κοινό).
Η έκθεση θα μείνει στην πόλημέχρι να εξυπηρετηθούν όλα τα ενδιαφερόμενα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.