Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

Η Ίδια ως Δημοκρατία…

alla

Την έβλεπα, με το στομάχι μου να έχει ανακατευτεί, εκείνη τη βραδιά που βγήκε έξω από το περιστύλιο και με τη γροθιά σηκωμένη έδινε τον ρυθμό στα τραγούδια ενός αγωνιστή καλλιτέχνη ακριβώς από κάτω, για να αλλάξουμε επιτέλους «από τα κάτω». Ο καλλιτέχνης ήταν πιο ευαίσθητος, πιο ψυχοπονιάρης, πιο δημοκράτης από μένα και η κυρά της Δημοκρατίας μας μου κούναγε τη γροθιά της την καλοζωισμένη μέσα από το γυαλί με το κεφάλι χαμηλωμένο και το μαλλί να πηγαίνει πέρα δώθε σαν του χεβυμεταλά που κάνει headbanging. Το ανακάτεμα στο στομάχι μου οφειλόταν όχι μόνο στην παραδοσιακή μου αποστροφή στους σωτήρες, τους ψευδοεπαναστάτες και τις διάφορες Ζαν ντ’ Αρκ αλλά και στην άγρια χαρά που μου προκαλούσε η ιδέα ότι θα την απολαύσουν από την καλή κι από την ανάποδη όσοι της έδωσαν την εξουσία που τόσο ποθούσε.

Δεν είχα φανταστεί ότι σε 7 μήνες μέσα θα είχαν συμβεί τόσα πολλά και θα είχε δείξει όσα έδειξε. Δεν μου φαίνεται παράξενο που έχει και πιστούς οπαδούς. Εδώ ο κόσμος πάει και βλέπει ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου! Εδώ δισεκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν να πεθάνουν για να πάνε να τρώνε πιλάφια με παρθένες στον άλλο κόσμο. Εδώ ο Καραμανλής ο Οκνηρός έχει ακόμα οπαδούς και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κατέβει ενωμένο για να γίνει, λέει, ο τρίτος πόλος της πολιτικής ζωής του τόπου…

Άλλωστε, παρότι πολλοί περίμεναν περίπατο για τον Τσίπρα και καταβαράθρωση για τους δραχμιστές μάλλον αρχίζουν να προβληματίζονται. Παράδειγμα χτες στο «Πρώτο Θέμα» κοίταζες και δεν το πίστευες. Τέσσερα θέματα στην πρώτη μάσκα του site ευλογούσαν τον Αλαβάνο που ενώνει τις δυνάμεις του με τον Λαφαζάνη, την Ίδια που λέει ότι εκείνη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τη Ραχήλ που εξηγεί  ότι πάντα ήταν απροσκύνητη  και τον Βαρουφάκη που θεωρεί ότι ο Τσίπρας «πρόδωσε τον λαό για το Εγώ του»! Ο λαχούριας το είπε αυτό για το Εγώ του Τσίπρα…

Λένε ότι στο τυπικό κομμάτι όσων έχει κάνει τις τελευταίες μέρες έχει δίκιο, σύμφωνα πάντα με τον ελληνικό νόμο, ο οποίος έχει μια «διασταλτική» ερμηνεία δια πάσαν  νόσον,  είτε πρόκειται για συνταγματική διάταξη είτε για απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου. Θα έπρεπε όμως κάποιος να της πει της κυρίας,  που τόσο πολύ χρειαζόταν στο παρελθόν ένα επίδομα σαν  όλες τις άλλες ελληνίδες κορασίδες, πως ο λόγος που προσπάθησαν ΟΛΟΙ, πλην Λαφαζανοστρατούληδων, να την παρακάμψουν, ήταν ότι δεν αντέχεται. Δεν υποφέρεται. Και δεν την νοιάζει.

Διότι το ζήτημα δεν είναι τι λένε οι άλλοι. Η ίδια ξέρει ότι μπορεί να ενσαρκώσει την Δημοκρατία μας. Δεν απάντησε ποτέ για όσα της καταλόγισαν οι υπάλληλοί της. Δεν απάντησε ποτέ για το αν το κανάλι της Βουλής είναι πλέον χειρότερο από τα συστημικά που κατηγορούσε. Δεν απάντησε ποτέ για τον διχασμό που προκάλεσαν οι επιτροπές και οι πετσικαρισμένοι που έβαλε να κρίνουν ζώντες και νεκρούς. Διότι ήταν αρκετό που η χώρα πήρε μερικές «ανάσες Δημοκρατίας».

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. antikeimenikos

  Προς κάθε ψεκασμένο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ:

  Πρώτα ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα φέρει την ελπίδα και θα σκίσει μνημόνια.
  Μετά προσκυνάς το θάρρος και τη διαπραγματευτική ιδιοφυία του Βαρουφάκη.
  Ύστερα, μένεις με ανοιχτό το στόμα ως ένδειξη θαυμασμού όταν η Ζωή ξεκατινιάζεται με τη Σία στον ΣΚΑΙ.
  Αποθεώνεις τον Τσίπρα που είναι πατριώτης γνήσιος και κάνει δημοψήφισμα παροτρύνοντας να ψηφίσεις ΟΧΙ.

  Και από εκεί και έπειτα αρχίζει η σχιζοφρένεια που αποδεικνύει πόσο ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ είσαι ΣΥΡΙΖΑίε ψηφοφόρε!!

  Ο Τσίπρας κάνει το ΌΧΙ -> ΝΑΙ και συνεχίζεις να τον στηρίζεις!!
  Ο Τσίπρας φέρνει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 και Ω ΝΑΙ, ο ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!!
  Ο Βαρουφάκης απομακρύνεται και αποδεικνύεται ότι έχει plan B IOUs και εικονικά ΑΜΦς. ΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕ και τα δικά σου τα ΑΦΜ θα έκλεβε, με τα δικά σου τα λεφτά θα έκανε μαγκιές!! Και εσύ ΕΚΕΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!
  Ο Βαρουφάκης θάβει τον Τσίπρα από την Αίγινα και εσύ κάνεις σαν να μην τρέχει τίποτα.
  Ο Λαφαζάνης, ΝΑΙ Ο ΔΡΑΧΜΟΛΑΧΝΟΣ, τα σπάει με τον Τσίπρα, τον λέει προδότη και παρτάκια και εσύ ΕΚΕΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!
  Η Ζωή συμφωνεί με Λαφαζάνη και θάβουν από κοινού Τσίπρα και εσύ ΕΚΕΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ το καλό παιδί, το παλικάρι!!

  Και το κερασάκι στην τούρτα, ο Τσίπρας σε ξαναπάει σε εκλογές γράφοντας στα … του την Ελλάδα, ξέροντας ότι δε θα αλλάξει τίποτα ως προς τις συνεργασίες που θα πρέπει να γίνουν, και εσύ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕ τι κάνεις;

  ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.