Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Η Αγγλική Ιστορία της…Αιτωλικής Λίγκας

Η Αγγλική Ιστορία της…Αιτωλικής Λίγκας

Η Αιτωλία εκτός από ιστορικός όρος ενέπνευσε  τελικά και το ποδόσφαιρό και σε άλλες γωνιές του πλανήτη.

Πριν αρκετές δεκαετίες στην Αγγλία ιδρύθηκε Αιτωλική Λίγκα ( Το λίγκα είναι μια ποδοσφαιρική παράφραση του όρου συμπολιτεία και ουσιαστικά παραπέμπει στην ένωση ποδοσφαιρικών ομάδων)

Έτσι λοιπόν στην Ανατολική Αγγλία, το 1959 η ποδοσφαιρική Αιτωλική Λίγκα πήρε σάρκα και οστά με τη συμμετοχή των παρακάτω ομάδων Deal Town, Faversham Town, Chatham Town, Snowdown Colliery Welfare, Herne Bay, Sheppey United and Whitstable Town.

Η ζωή της Αιτωλικής Λίγκας ήταν βραχύβια και κράτησε ως το 1964, όπου τότε πολλές από τις ομάδες εντάχθηκαν στην μεγάλη Λίγκα του Λονδίνου.

Θυμίζουμε ότι αυτές τις δεκαετίες, οι Λίγκες ήταν προπομποί των Εθνικών Κατηγοριών στο ποδόσφαιρό (Α και Β κατηγορία) και συνήθως συστήνονταν με γεωγραφικά κριτήρια.

Κάτι αντίστοιχο γίνονταν και στην ποδοσφαιρική  Ελλάδα τη δεκαετία του 50, όπου ουσιαστικά ο καλύτερος από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα προκρίνονταν στη μεγάλη κατηγορία ( που είχε τη μορφή αγώνων σε τελική φάση) ή -σε άλλες εκδοχές- οι δύο καλύτεροι (π.χ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης)  διεκδικούσαν το τ’ιτλο του πρωταθλητή Ελλάδος…

Περισσότερα για την  ποδοσφαιρική Αγγλική Αιτωλική Λίγκα εδώ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.