Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία εργαζομένων του δημοσίου καλουν σε απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά

Η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία εργαζομένων του δημοσίου καλουν σε απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Κυριακή που λάβει χώρα στις 10.30 το πρωί, στο Αγρίνιο στην Πλατεία Ειρήνης και Στοά Παπαγιάννη και στις αντίστοιχες που θα λάβουν χώρα στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο στα Εργατικά Κέντρα καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του Δημοσίου της περιοχής Αγρινίου. Μετά τη σημερινή σύσκεψη για τον συντονισμό των δράσεων η ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία καλεί και σε συμμετοχή   στην απεργία της 11ης Μαιου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής;

«Το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ της ΑΔΕΔΥ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ και τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του Δημοσίου της περιοχής Αγρινίου , η Β΄ΕΛΜΕ , ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου , ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου & Θέρμου , ο Σύλλογος εργαζομένων του ΙΚΑ , οι εργαζόμενοι στον οργανισμό τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού , οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αγρινίου , ο Σύλλογος εργαζομένων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας , μπροστά στη νέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει Κυβέρνηση και Τρόικα σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, του «μισθολογίου» των νέων περικοπών αλλά και του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», που «θεσμοθετεί» τη διαρκή λιτότητα και καταδικάζει ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια, καλεί σε μαζική συμμετοχή:
– Στις αγωνιστικές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, την Κυριακή 1η Μαΐου στις στις 10.30 το πρωί, που θα γίνει στο Αγρίνιο στην ΠΛΑΤΕΊΑ ΕΙΡΉΝΗΣ & ΣΤΟΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ , στο Μεσολόγγι και στην Ναύπακτο στο Εργατικό Κέντρο .
_ Στην 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 11 Μαΐου.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με τη συμμετοχή τους και την αγωνιστικότητά τους μπορούν να διαμορφώσουν μια νέα δυναμική, αντιδρώντας:
1. Στην πολιτική χιλιάδων απολύσεων σε Δημόσιο (συμβασιούχοι) και Ιδιωτικό Τομέα.
2. Στην πολιτική συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων και διαρκούς αύξησης της ακρίβειας.
3. Στην πολιτική απαξίωσης του ρόλου των Δημοσίων Υπηρεσιών, συνολικής εκποίησης του Δημοσίου Τομέα, διαρκούς συρρίκνωσης του Κοινωνικού Κράτους και μεταφοράς του κόστους στους πολίτες, με μοναδικό κριτήριο την περιστολή δαπανών.

Για το Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Μπαιρακτάρης

Γεν. Γραμματέας: Πολίτης Χρήστος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.