Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Η Αιτωλοακαρνανία σε μεσογειακή έκθεση στην Ιταλία-ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες.

Η Αιτωλοακαρνανία σε μεσογειακή έκθεση στην Ιταλία-ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες.
Περίπτερο από παλαιότερη έκθεση( Πηγή: etoliko.gr)

Αρκετά καλή η κίνηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, να συμμετέχει στη μεγάλη Μεσογειακή έκθεση «Borsa Mediterranea del Turismo» (B.M.T.), που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας (4-6 Απριλίου 2008), στήνοντας ένα περίπτερο για την Αιτ/νια, προωθώντας έτσι τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό του νομού μας. Τα ενημερωτικά έντυπα ήταν γραμμένα στα ιταλικά.

Το έντυπο επισκέφτηκαν όπως λέει η ίδια η νομαρχία Αιτ/νιας αρκετοί ταξιδιωτικοί πράκτορες από τις χώρες της Μεσογείου. Μακάρι κάποιοι από αυτούς να “τσιμπίσουν”-με θετική έννοια- και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ώστε να συνεργαστούν με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων & ενοικιαζόμενων δωματίων. Μέχρι στιγμής με ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού λέγεται ότι συνεργάζονται συστηματικά κυρίως ο Ζέλιος στο Αντίρριο, ο οποίος έχει φτιάξει κάποια σπιτάκια με θέα τον Πατραϊκό κόλπο, λίγο πριν την στροφή της “Παλιοβούνας” και οι ξενοδόχοι της Πογωνιάς. Ο πρώτος φέρνει κυρίως Σκανδιναβούς και οι δεύτεροι Αμερικάνους μέχρι πρότινως. Οι 2 αυτές περιπτώσεις έχουν την υποδομή να φιλοξενήσουν group. Άρα και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να συναντήσουν αντίστοιχους ιδιώτες με δωμάτια προκειμένου να συνεργαστούν. Μάλλον προς Ναύπακτο κατά κύριο λόγο, Αστακό και Ζαβέρδα κατά δεύτερο θα μπορούσαμε να τους δούμε.

Καιρός είναι να κοιτάξουν σιγά σιγά και τους ορεινούς δήμους και να μπαίνει μπρος ο αγροτουρισμός, “ο τουρισμός των λιμνών”, ιδιαίτερα αρεστός σε Γερμανούς και Σκανδιναβούς. Για να μπορούμε να τραβήξουμε ακόμα περισσότερα τουριστικά πρακτορία της Ευρώπης. Προς το παρών αναμένουμε αποτελέσματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.