Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Η ανάπτυξη του Νομού επί τάπητος

Η ανάπτυξη του Νομού επί τάπητος

Με κύριο θέμα τις σημερινές συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί στον νομό, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης και τη δημιουργία μιας ενιαίας αναπτυξιακής πρότασης, πραγματοποιείται από το πρωί, στο Eπιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, εκδήλωση- workshop με την παρουσία αυτοδιοικητικών αλλά και θεσμικών φορέων της περιοχής.Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Αχελώος TV και η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο της τηλεόρασης του Αχελώου κ. Κωνσταντίνο  Μπόκα και στη συνέχεια του εκδότη και διευθύνοντα συμβούλου της εφημερίδας «Πελοπόννησος» κ. Θεόδωρου Λουλούδη.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος μιλώντας για την ανάπτυξη του νομού και όλα αυτά που θα πρέπει να γίνουν για να οδηγηθούμε σε αυτή, τόνισε πως για την 5η προγραμματική περίοδο θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον αγροτικό τομέα του νομού που,όπως ο ίδιος επισήμανε, είναι ο πιο «δυνατός» της Ελλάδας, αλλά και σε υποδομές για τη μείωση και τη βελτίωση του κόστους παραγωγής. «Το δίκτυο άρδευσης έχει καταρρεύσει. Η Αθήνα το χειρίζεται έξω από τις ανάγκες τις Περιφέρειας. Στην 5η προγραμματική περίοδο το έργο που πρέπει να καταθέσουμε, είναι η ανασυγκρότηση και η βελτίωση του αρδευτικού δικτύου. Να στραφούν οι πολιτικές μας στην βελτίωση των δράσεων και των προτεραιοτήτων προς την εργασία των νέων» τόνισε ο περιφερειάρχης ,εν μέσω άλλων, στην ομιλία του για τους στόχους ανάπτυξης που πρέπει να τεθούν.

Το «παρών» έδωσαν και μίλησαν σχετικά με το θέμα και οι  Βασίλειος Αντωνόπουλος, αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Παύλος Μοσχολιός, πρόεδρος ΠΕΔΕ και Δήμαρχος Αγρινίου, Ιωάννης Μπουλές, Δήμαρχος Ναυπάκτου, Νικόλαος Σολδάτος, Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και τον εκπροσώπησε ο κ. Ανδρέας Μαγγίνας, αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος. Ακόμα, παρευρέθησαν ο κ. Γεώργιος Άλπος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμφιλοχίας αλλά και ο κ. Νικόλαος Κωστακόπουλος, Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θέρμου και αντιπρόεδρος αναπτυξιακής επιχείρησης Τριχωνίδας Α.Ε.

Από τους υπόλοιπους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού, παρευρέθησαν οι κύριοι: Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου, Πρόεδρος ΤΕΙ Μεσολογγίου, Σωτήρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Προπονήσου- Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, Κωνσταντίνος Ρόκος, πρόεδρος του Τ.Ε.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Γεώργιος Ντινόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε αλλά και ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου. Δεν παρευρέθησαν: ο κ. Δημήτρης Σερπάνος, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Ιωάννης Κουρκουμέλης, ιδιοκτήτης της εταιρίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε., ο κ. Τσιχριτζής Παναγιώτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, που στη θέση του μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Μπόκας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.