Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Η αξία του Θάρρους για την προστασία της Δημοκρατίας

Η αξία του Θάρρους για την προστασία της Δημοκρατίας

UNSETΜια νέα κοπέλα 24 ετών ήταν η αστυνομικός που συνέλαβε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν δίστασε να ακινητοποιήσει τον δράστη την ώρα που όλοι γύρω της είχαν σαστίσει και παγώσει.

Αυτό ήταν και το μόνο θετικό στην όλη αυτή τραγική ιστορία: Ότι υπάρχουν θαρραλέοι άνθρωποι που  μπαίνουν εμπόδιο σε σκοτεινές πράξεις. Φανταστείτε τι θα γινόταν  αν ο δολοφόνος δεν συλλαμβάνονταν.

(Δίνοντας μια προέκταση στο παραπάνω γεγονός)Το Θάρρος είναι μια συστατική έννοια της δημοκρατίας και απαραίτητο για να λειτουργήσει κάθε τι ανθρώπινο.

Και η Δημοκρατία μπορεί να στηριχθεί έστω και σε αρχικό στάδιο μόνο σε “θαρραλέες μονάδες” από κάθε μετερίζι.Έιναι άλλωστε το μόνο πολίτευμα που νοιάζεται για τον άνθρωπο ξεχωριστά ως μονάδα και δίνει αξία στην ύπαρξη του.

Και η έννοια του Θάρρους είναι να τα βάζεις με ανώτερους αντιπάλους σου.

Έννοια τελείως αντίθετη από εκεινη της συμμορίας που πάντα επιλέγει κατώτερους αντιπάλους ή ανίσχυρους σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Και μην ξεχνάμε ότι το Θάρρος εμπνέει εγκεφαλικές και συνειδητές  πράξεις, σε αντιδιαστολή με το θράσσος.

Όσοι περισσότεροι διαθέτουν θάρρος, η Δημοκρατία μπορεί να νιώθει ήσυχη και να λειτουργεί σωστά. Από όπου και αν απειλείται: Είτε από συμμορίες με οποιοδήποτε ιδεολογικό προκάλλυμα. Είτε και από εκείνες με κουστούμι που λυμαίνονται τόσα χρόνια τον απλό Έλληνα με τη διαφθορά τους.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.