Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Η απάντηση Κασόλα

indexΑιχμηρή για Κωνσταντάρα

Αναφορικά με τις διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του Θέρμου , το agrinionews.gr έλαβε και δημοσιεύει την απάντηση του κ.Θόδωρου Κασόλα στην τελευταία ανακοίνωση της αντιπολίτευσης (μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ):

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Πίστευα και πιστεύω στην εντοπιότητα. Όταν όμως προκαλούμε με χαρακτηρισμούς, με τακτικές και πρακτικές, που εικάζω ότι ο ελληνικός λαός καταδικάζει με κάθε μέσο πρόσφορο, είμαι πρόθυμος να καλέσω τον κυρίαρχο λαό να σκεφθεί. Η πίστη μου στον καθαρό ελληνικό λαό, στους συμπολίτες μου, στον άνθρωπο του μόχθου, της αλήθειας και της προσπάθειας, που σήμερα νιώθει ανυπεράσπιστος,  με κάνουν να απαντήσω και να υπερασπιστώ το δίκιο από αυτό το βήμα. Ελπίζω στη φράση του Τζων Κέννεντι για σωστή κρίση των πολιτών και πιστεύω στο γρήγορο συμπέρασμά του, καθότι του παρατίθενται τα γεγονότα με αποδείξεις.

Την Τρίτη 11/02/2014, στη συνάντηση που παρίσταται ο δήμαρχος, ο κος Κωνσταντάρας, φίλος του κου Κωνσταντάρα που όπως είπε τον πήρε μαζί του γιατί  δεν εμπιστευόταν το δήμαρχο, (προσέξτε τη δυσπιστία μεταξύ των δυο αρχηγών) και εγώ,  προκειμένου να μην μείνουμε στα λόγια και στις υποθέσεις, τους παρουσίασα πρωτόκολλο τιμής. Το ίδιο βράδυ, ο κος Κωνσταντάρας δια μέσω του προσώπου που παρίσταται στην προαναφερόμενη συζήτηση, ζήτησε το πρωτόκολλο και πάνω σ’ αυτό έκανε παρατηρήσεις. (ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 1).

Όπως φαίνεται από το (ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 4) στις δυο πρώτες παραγράφους οι προσθήκες περάστηκαν ακριβώς στο πρωτόκολλο τιμής που υπέγραψε ο δήμαρχος. Την τρίτη παράγραφο, που ζητούσε ο δήμαρχος για να συνυπογράψουν δημοτικοί σύμβουλοι, προκειμένου να εξασφαλιστεί όπως έλεγε η συναίνεση, δεν γράφτηκε. (ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 4). Αυτό, ο κος Κωνσταντάρας σημείωσε με δικά του γράμματα πως θα πάει σε δεύτερη φάση. (ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 1).

Προκειμένου λοιπόν να ξεπεραστεί η διαφορά καθότι δεν ήταν ουσιώδης, γράφτηκε η περιλάλητη τρίτη παράγραφος του πρωτοκόλλου που υπέγραψε ο δήμαρχος η οποία αναφερόταν μόνο στις υποχρεώσεις των αρχηγών και δεν αφαιρούσε το δημοκρατικό δικαίωμα από κανένα δημοτικό σύμβουλο, να συμμετάσχει σε άλλο συνδυασμό. Εξάλλου, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Κατά συνέπεια, δε θα προσπαθούσε να προσελκύσει ψηφοφόρους για τον εαυτό του και το συναινετικό συνδυασμό; Άρα λοιπόν πρόφαση ήταν για να μην υπογράψει.

Την Τετάρτη 12/11/2014 γίνεται συνάντηση επιτροπών στην οποία συμμετέχουν 10 άτομα, 8 δημοτικοί σύμβουλοι με τους αρχηγούς τους και δυο πολίτες, ένας εξ’ αυτών και εγώ.

Στη θυελλώδη αυτή συνάντηση, ο δημοτικός σύμβουλος του κου Κωνσταντάρα, κατόπιν ερωτήσεως δικής μου, απεδέχθη να είναι υποψήφιος στο συναινετικό ψηφοδέλτιο γιατί δεν ήθελε να σταθεί όπως είπε εμπόδιο σ’ αυτή την κίνηση, παρότι είχε αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές. Δηλ. στην πράξη, ένας δημοτικός σύμβουλος που ζητούσε ο κος Πορφύρης, συμφωνούσε.

Σ’ αυτή τη συνάντηση ο κος Κωνσταντάρας υπερθεμάτισε υπέρ της δικής μου υποψηφιότητας, που στην τελευταία του ανακοίνωση τη λέξη συναινετικός τη βάζει σε εισαγωγικά, και στο τέλος με μοναδικό θεατρινισμό μου ζήτησε μια λευκή κόλλα χαρτί και έβαλε τη μονογραφή του (ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 2) πως συγκατατίθεται δήθεν στη δική μου υποψηφιότητα.

Βέβαια, δεν υπέγραψε, ούτε παρουσίασε κείμενο με αυτά (ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 3) που πρότεινε, υπογεγραμμένο, γιατί πίστευε όπως προέκυψε στην πράξη ότι δε θα υπήρχε ποτέ η υπογραφή του δημάρχου.

Τη λευκή σελίδα δεν τη χρησιμοποίησα και ούτε πρόκειται να τη χρησιμοποιήσω με κάποιο δικό μου κείμενο,

γιατί  είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες!

Στη συνάντηση της Πέμπτης 13/02/2014 στο γραφείο μου, μιλούσαμε με τον κο Κωνσταντάρα, πρόσωπο με πρόσωπο από τις 21:20 έως και 22:20 για την 3η παράγραφο του πρωτοκόλλου τιμής (ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 4).  Έλεγε ότι συμφωνεί μέχρι τη λέξη έμπρακτα και ο ίδιος έβαλε μια τελεία, ποντάροντας ότι ο δήμαρχος δε θα υπέγραφε ξανά.

Φτάσαμε έτσι στο βράδυ της Παρασκευής 14/02/2014, όπου εκτός εμού, παρουσία τεσσάρων ακόμη ατόμων, δημοτικών συμβούλων και πολιτών,  αποκαλύφθηκε,  όταν είπε, ότι από την Τετάρτη το βράδυ είχε αποφασίσει να μην υπογράψει και όταν τον ρώτησα αν ήξερε για την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του συνδυασμού του που έκανε λόγο για ανάδειξη αρχηγού και κατάρτιση προγράμματος δημοτικής διακυβέρνησης,  είπε ότι το γνώριζε και συμφωνεί. Και τον ξαναρωτώ, σε τι ωφελούσε η συνάντηση της μιας ώρας της προηγούμενης βραδιάς στο γραφείο μου.

 «Ήρθα να σε αγοράσω», μου απάντησε. Αυτό σε συνάρτηση με τη φράση «πολιτικό υποκατάστατο σε έργα και ημέρες», του Γραφείου Τύπου της «Ενωτικής Δημοτικής Πορείας», δείχνει το γράφοντα που είναι ο κος Κωνσταντάρας και ο οποίος μου το είπε προσωπικά όταν η ανακοίνωση της στηριξης της υποψηφιότητας μου, είχε την ίδια υπογραφή.

Επομένως εδώ αποδεικνύεται  περίτρανα πως: «Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές και ένας πολιτικός τις επόμενες γενιές». ΕΙΝΑΙ  Η  Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α  Μ Α Σ  Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Όσο αφορά τους άλλους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί από το Βυζάντιο πρέπει να του πω ότι αγνοεί την ιστορία του. Παίρνει από αυτό μόνα τα επάρατα και αισχρά, τα οποία με ζήλο και θέρμη υπηρέτησε και το σημαντικότερο εγκλωβίστηκε σε αυτά. Δεν μπορεί να δει  το σήμερα παρά μόνο μέσα από τα κριτήρια που επιτάσσει η πολιτική του πορεία. Μια πορεία, ατελέσφορη, πολυδαίδαλη, που πάντα είχε πίσω της υστεροβουλία και ασυνέπεια.

Στον συγκεκριμένο πολιτικό, που πολιτεύεται σε όλο το νομό, θα μπορούσε κανείς να πει τα λόγια του Αντρέ  Μαλρώ:

«Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ, ΚΛΗΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ»

21/02/2014

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

σ’ αυτούς που μπορούν  να σταθούν αντικειμενικοί στις διάφορες πληροφορίες, τα αποδεικτικά στοιχεία, τις συμπεριφορές  αλλά και με την ελπίδα ότι οι  προκατειλημμένοι και αλυσοδεμένοι στο κομματικό πάθος που τους τροφοδοτούν, θα προσπαθήσουν να σκεφθούν.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ

ΔΙΠΛ. ΠΟΛ/ΚΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1,2,4

ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 3

1 2 3 4

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

  ΛΥΠΑΜΑΙ που μετά από προσωπική επικοινωνία με τους κκ. Πορφύρη, Κωνσταντάρα, Μαραγιάννη, Κασόλα τους προειδοποίησα ότι έχω δει πολλές φορές ανθρώπους που φανερά παραδέχονται την αναγκαιότητα ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, ωστόσο υπογείως μεθοδεύουν το ακριβώς αντίθετο.
  Ακόμη, τους τόνισα ότι εγώ δεν έχω διάθεση να ασχολούμαι με τα κοινά, γιατί δεν μπορώ να ακούω κάποιους να χρησιμοποιούν τη λέξη ¨ανιδιοτέλεια¨χωρίς να τη σέβονται.
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ που μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνώ μαζί σας.

  ΚΟΥΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Μεσορεματιανός).

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΣΕ ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΓΕΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ………..

 3. ΓΕΛΩΝ Ο ΘΕΡΜΙΟΣ

  Σε ποια ταινία παίζει ο Κωνσταντάρας, ρε παιδιά;

 4. ΤΑΚΗΣ

  ΠΟΛΥ Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΣΟΛΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΟΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ. ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ! ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ ΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ; ΨΙΛΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΧΙ ΟΙ ΘΕΡΜΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΙΧΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΟΛΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ; ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

 5. ΘΑΝΑΣΗΣ

  Επιτέλους αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά δίνουν αδιάψευστα στοιχεία προκειμένου όλοι εμείς οι ψηφοφόροι του δήμου Θέρμου να συμπεράνουμε τι θα κάνουμε στις προσεχείς εκλογές,

 6. ΝΙΚΟΣ

  Βλεπω να απογοητευεται ο κ Κασολας με αυτά που γίνονται και να κατεβαίνει πάλι ο μόνιμος χαμένος ο Κωνστανταρας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι κα μάλιστα μορφωμένοι δικηγόροι που δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι πρέπει να αποσύρονται από την πολιτική μετά από τόσες ήττες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.