Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Η απάντηση Κουρουμπλή για τις απλήρωτες εφημερίες στο Νοσοκομείο Αγρινίου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΑπάντηση στην Ερώτηση την οποία  κατέθεσε  την 8η Μαΐου ο Βουλευτής κ.Καραγκούνης Κωνσταντίνος, αναφορικά με το ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών στο Νοσοκομείο Αγρινίου, έδωσε με έγγραφό του  ο Υπουργός Υγείας  κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Υπουργός διαβεβαιώνει ότι τόσο το Υπουργείο όσο και η 6η ΥΠΕ, έχοντας προβεί στην έγκριση των απαραίτητων τροποποιήσεων των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, έχουν πράξει τα δέοντα για την πληρωμή, μετακυλώντας έτσι την ευθύνη στις οικονομικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων για την περαιτέρω έκδοση των σχετικών ενταλμάτων και την αποστολή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ).
Όσον αφορά στις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015, το Υπουργείο αναφέρει ότι αυτές έχουν αποπληρωθεί από το ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας. Η πληρωμή, ωστόσο, αυτή αφορά μόνο στους ιατρούς του Νοσοκομείου και όχι στο λοιπό, μη ιατρικό προσωπικό, το οποίο έχει επίσης προβεί σε επίσχεση εργασίας για απλήρωτες εφημερίες όχι μόνο από την αρχή του έτους αλλά και από το Δεκέμβριο του 2014.
“Δεδομένης της σημασίας του Νοσοκομείου, όχι μόνο για την πόλη του Αγρινίου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, η Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει συνολικά το ως άνω πρόβλημα που απορυθμίζει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των πολιτών”, αναφέρει ο κ.Καραγκούνης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.