Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Η απάντηση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

Η απάντηση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσε ημερίδα την Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2008 στον Αστακό Αιτωλ\νιας με θέμα: «ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ – Ο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».
Αρχικά, ενημέρωσε με επιστολή το Δήμο Αστακού και ζήτησε την αίθουσα του Δήμου για την πραγματοποίηση της ημερίδας. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ασχολήθηκε με το θέμα, κατά την παραληρηματική τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Στάικος εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος για την παραχώρηση της αίθουσας. (άραγε γιατί;) Ανέφερε, δε, ότι η ημερίδα της Ομοσπονδίας αποσκοπούσε να φέρει την EDISSON «από την πίσω πόρτα» στον Αστακό [sik!] και με υβριστική στάση απέναντι προς την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους Μέλη της απαγόρευσε, ως άλλος δικτατορίσκος, την πραγματοποίηση της ημερίδας. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αστακού ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου και έτσι επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την αρχή όλων των αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, που είναι η απόλυτη ομοφωνία για την καταπάτηση των στοιχειωδών κανόνων της Δημοκρατίας.
Το τι ενόχλησε η ημερίδα ενάντια στον λιθάνθρακα τον κ. Δήμαρχο, μάλλον ο ίδιος είναι υπόλογος να μας εξηγήσει.
Σαν Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου που εξακολουθεί να αγαπά και να πονά αυτόν τον τόπο αισθανόμαστε ντροπή.
Τα ανοσιουργήματα, όμως, του Δημάρχου δεν τελειώνουν εδώ. Απευθυνθήκαμε στον Αστακό σε δυο ιδιοκτήτες αιθουσών για να φιλοξενήσουν την ημερίδα. Όταν έπεσε στην αντίληψη του ότι συμφωνήσαμε προφορικά με τον πρώτο, εκτοξεύοντας πιέσεις στον επαγγελματία τον αναγκάζει να υπαναχωρήσει από την αρχική του συμφωνία μαζί μας. Ο τελευταίος μας ειδοποίησε ότι αδυνατεί να μας παραχωρήσει την αίθουσα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με τον δεύτερο επαγγελματία – ξενοδόχο με τον οποίο είχαμε συμφωνήσει και το ποσόν του ενοικίου της αίθουσας. Αν και συμφώνησε αρχικά μαζί μας, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου μας ειδοποίησε ότι δεν μπορεί να μας παραχωρήσει την αίθουσα.
Αισθανόμαστε Ντροπή σαν Ξηρομερίτες. Ντροπή και αγανάκτηση για αυτές τις άθλιες πρακτικές θεσμικών προσώπων. Λυπούμαστε για τον κατηφορικό και αντιδημοκρατικό δρόμο που έχει πάρει ο Δήμαρχος Αστακού κ. Παναγιώτης Στάικος που δεν τιμούν τον κατά τα άλλα δημοκρατικό Δήμο Αστακού που ανέχεται από τον πρώτο πολίτη – υποτίθεται – του Δήμου τέτοιες συμπεριφορές.
Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος Δήμαρχος με υβριστική και αυταρχική συμπεριφορά θέλει να φιμώσει την Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση να απαγορεύσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
Το αυγό του φιδιού για τον Αστακό έχει ήδη σπάσει.
Η Ομοσπονδία θα το αφήσει πίσω καταγγέλλοντας, όμως, την άθλια αντιδημοκρατική, αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Αστακού κ. Παναγιώτη Στάικου. Θεωρώντας χρέος της να κοιτάξει μπροστά, θα πραγματοποιήσει την ημερίδα της στο Αγρίνιο την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008, για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Με τιμή

Για το Κεντρικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Στεργίου Χριστίνα Βρακατσέλη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.