Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης (video)

1Η έντονη βροχόπτωση  απέτρεψε κι αρκετούς από το να συμμετάσχουν ωστόσο έγινε η συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης από την ΑΔΕΔΥ, το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο, τους επαγγελματοβιοτέχνες, κινηματικούς χώρους όπως το σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» και την παρουσία στελεχών της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ.
Τις ομιλίες ξεκίνησε ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ κ. Γ. Καραμητσόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για διαχρονικό έγκλημα με το ασφαλιστικό και για πλήρη υποταγή και της παρούσας κυβέρνησης στους δανειστές, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, όπως είπε, που περνάει από την κατάργηση των μνημονίων και την διατήρηση της δημόσιας περιουσίας.
Τον λόγο πήρε, επίσης ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου κ. Β. Παπασπύρου, ο οποίος τόνισε ότι, όπως εκτιμά, το ασφαλιστικό έχει απέναντι το σύνολο του ελληνικού λαού και πως οι περικοπές δεν γίνονται εξυγίανση αλλά για να πληρωθεί το «επαχθές και παράνομο χρέος της χώρας», όπως ανέφερε. Ομιλία έκανε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας κ. Φ. Τσούνης, ο ποίος τόνισε ότι το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα που επικαλούνται οι κυβερνήσεις είναι απλά πρόφαση και πως η συνειδητή επιδίωξη είναι η απαξίωση του ασφαλιστικού συστήματος ώστε να ωφεληθούν οι ιδιώτες και οι πολυεθνικές του χώρου.
Τέλος τον λόγο πήρε το μέλος του σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» κ. Ε. Σκανδάλου, η οποία έκανε λόγο για «φερέφωνα της κυβέρνησης» που επιδιώκουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και την τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Μίλησε ακόμη για βαρβαρότητα που θίγει και τα παιδιά όλων εκτός από τους τωρινούς ασφαλισμένους και κάλεσε για έμπρακτη αλληλεγγύη και πάλη όλων μαζί των πολιτών, καθώς, όπως είπε, «η απάντηση σε κάθε ερώτημα που τίθεται είναι ο άνθρωπος».
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Αιτωλ/νίας της ΑΔΕΔΥ, κ. Θ. Γαλατάς, στο κλείσιμο της συγκέντρωσης είπε ότι οι αγώνες θα ενταθούν, οι κεντρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν πιο μεγάλη συγκέντρωση και κάλεσε όλους να πάνε για συμπαράσταση στα μπλόκα των αγροτών.
2

DSCN0519 DSCN0523 DSCN0525 DSCN0528 DSCN0530 DSCN0538

3 4 5 6 7 8

2 1

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.