Τρίτη, Δεκέμβριος 10, 2019

«Η αποτυχία της πολιτικής Μπουλέ με στοιχεία»

Κ_1_~2 ριτική από Θανάση Παπαθανάση

 Eφ΄όλης της ύλης είναι η κριτική που ασκεί η μείζων αντιπολίτευση, παράταξη με επικεφαλής τον πρώην  δήμαρχο  Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση, στη δημοτική αρχή Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ. «Η αποτυχία της πολιτικής Μπουλέ με στοιχεία» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης που έχει ως εξής:

Χρέος –τεχνικό πρόγραμμα: Αν ανατρέξουμε σε δηλώσεις του Κου Μπουλέ  για το χρέος είναι σαν το ασανσέρ  και  το παρουσιάζει αυτός  όπως θέλει κάθε φορά, οπότε δεν αξίζει κανένας σχολιασμός.

Η πραγματικότητα είναι ότι:

-Mόνο το 2011 λόγω της μείωσης της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων περίσσεψαν από την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών 2.900.000 ευρώ  όταν οι συνολικές υποχρεώσεις  του Δήμου ήταν 4.000.000 ευρώ. Δηλαδή η δημοτική αρχή του Κου Μπουλέ σπατάλησε 900.000 ευρώ κατά το 2011 ενώ θα έπρεπε να έχει αποπληρώσει σχεδόν στο σύνολο τους τις υποχρεώσεις του Δήμου.

Το 2011 με το πρόσχημα της αποπληρωμής του χρέους  και της οργάνωσης των υπηρεσιών κατέθεσε μηδενικό τεχνικό πρόγραμμα.

-Το 2012 τον μήνα Αύγουστο προκλητικά σε συνέντευξη τύπου διέγραψε το ψηφισμένο από την δημοτική του αρχή τεχνικό πρόγραμμα λόγω “κρίσης”στραγγαλίζοντας έτσι περαιτέρω την ήδη σπαράζουσα οικονομία του δήμου μας.

-Το 2013 έρχεται τώρα και μας λέει τη στιγμή που κανένα έργο δεν έχει υλοποιηθεί και το χρέος του δήμου είναι μεγαλύτερο από αυτό που παρέλαβε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι γι’αυτό δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τίποτα από αυτά που προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί. Και δεν φθάνει μόνο αυτό καμία μείωση στα λειτουργικά έξοδα του δήμου δεν έχει εκτελεστεί (προμήθειες, καύσιμα 350.000 ευρώ) και παρόλες τις υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά  τέλη (20-154%) και τα τιμολόγια ύδρευσης (13-53%) o χρεοκοπημένος κατά τον Κο Μπουλέ δήμος μπορεί και απασχολεί Γενικό Γραμματέα (36.000 ευρώ ετησίως) τέσσερις Ειδικούς Συνεργάτες (180.000 ευρώ ετησίως) απευθείας αναθέσεις για την ιστοσελίδα του Δήμου, 180.000 ευρώ το χρόνο για την κοπή χόρτων, 200.000 ευρώ ετησίως για πολιτιστικές εκδηλώσεις και βέβαια μόνο για το 2013 ο προυπολογισμός για μελέτες είναι 1.500.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και χωρίς την προσδοκία δυστυχώς κανενός συγκεκριμένου έργου.

 

KAΠ-ΣΑΤΑ: Την προηγούμενη δημοτική περίοδο με μειώσεις στους ΚΑΠ 40% και στην ΣΑΤΑ πάνω από 40% επιτελέστηκε ένα τεράστιο έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ενδεικτικά (μόνο για τον δήμο Ναυπάκτου):

–          Αναπλάσεις παραλιών Ψανής-Γριμπόβου (2.000.000 ευρώ)

–          Ανάπλαση πλατείας  Φαρμάκη (680.000 ευρώ)

–          Ανάπλαση Α και Β Εργατικών Κατοικιών (600.000 ευρώ)

–          Εργο αποχέτευσης (11.000.000 ευρώ)

–          Επέκταση αποχέτευσης  δυτικά-ανατολικά της πόλης (600.000 ευρώ)

–          Υδρευση δυτικών περιοχών (400.000 ευρώ)

–          Αντικατάσταση  αμιαντοσωλήνων (1.000.000 ευρώ)

–          Κτηματογράφηση δυτικών-ανατολικών περιοχών (800.000 ευρώ)

–          Κατασκευή ολοκλήρωση ΧΥΤΑ (4.000.000.ευρώ)

–          Αγορά πλατείας Σταικου (830.000 ευρώ)

Ο Κος Μπουλές το μόνο που λέει είναι ότι φταίνε οι υπηρεσίες του Κράτους και τα ρίχνει όλα στους  άλλους.

Κατάφερε να μην εντάξει ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ για οδοποιία από τα 100 έργα που εντάχθηκαν από την Περιφέρεια  και μόλις μετά βίας δημοπράτησε το έργο της ανάπλασης της ανατολικής περιοχής του κέντρου και πάλι βέβαια  χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες.

 

Μελέτες: Με 1.500.000 ευρώ μελέτες στον προυπολογισμό του 2013 με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους για μικροκομματικούς σκοπούς, χωρίς σχεδόν καμία από αυτές να έχει επιφέρει συγκεκριμένα έργα.

Όλα τα έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί ήταν με μελέτες των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

-Αποχέτευση Ανω  Χώρας (3.000.000 ευρώ)

-Αναβάθμιση βιολογικού και επεκτάσεις αποχέτευσης  Ναύπακτου (5.000.000 ευρώ)

-Υδρευση Δυτικών περιοχών Ναυπάκτου (1.000.000 ευρώ)

-Πρόγραμμα εξοικονομώ (700.000 ευρώ)

-Κέντρο Πολιτισμού στο κληροδότημα του ΤΣΩΝΗ (370.000 ευρώ)

-Δημιουργία τοπικού κέντρου τουριστικής και πολιτιστικής πληροφόρησης (κτίριο Ναυπακτία (175.000 ευρώ)

-Στέγη αυτόνομης διαβίωσης της ΑΛΚΥΩΝΗΣ (2.150.000 ευρώ)

Όλα τα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου έχουν τελματώσει

-Οικιστικό

-Ξενία

-Πλατεία Παπαχαραλάμπους

-ΓΠΣ

-ΣΧΟΑΠ Αντιρρίου

-Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση Ανατολικών και Δυτικών περιοχών

-Υδρευση  Δυτικών περιοχών Ναυπάκτου

-Εργοταξιακοί χώροι στο Αντίρριο

– Μαρίνα

-Βιοτεχνικό Πάρκο

-Δασικό χωριό στην Πυλλήνη

-Αξιοποίηση Ευηνολίμνης .

Όλα κούφιες προεκλογικές εξαγγελίες .

Αλλά και σε άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους δημότες το αποτέλεσμα ήταν αντίστοιχο.                                                                                                                                                              -Ούτε ένα ευρώ στις δημοτικές ενότητες από τη ΣΑΤΑ που τους αναλογεί ανά έτος για την κατασκευή έργων.

 

-Παραλίες . Αν και παραδόθηκαν πλήρως αναπλασμένες ένα συνεχές αλλαλούμ  από τις αλλοπρόσαλλες  αποφάσεις τους.

-Κλείσιμο σχολείων. Αφού έκλεισαν τον 3ο παιδικό σταθμό στο Λυγιά άφησαν στην τύχη του την ολοκλήρωση του ειδικού σχολείου νηπιαγωγείου-δημοτικού, δεν έκαναν καμία ενέργεια για την στέγαση του 3Ο δημοτικού σχολείου ,ταλαιπώρησαν  γι α ολόκληρη την χρονιά μαθητές , γονείς , καθηγητές  μη δίνοντας λύση στις πρωινές-απογευματινές βάρδιες στο  1ο-2ο Γυμνάσιο-Λύκειο.

-Ο ποδηλατόδρομος αφημένος  στην τύχη του και τα ποδήλατα του δήμου άφαντα.

-Στον αθλητισμό όλα τα γήπεδα αφημένα στην τύχη τους. Το κολυμβητήριο το ίδιο.

-Ελεγχόμενη στάθμευση υπο διάλυση

-Συνεχές κλείσιμο υπηρεσιών που είχαν έδρα τον δήμο μας

-ΔΕΥΑΝ. Η αποχέτευση ακόμα να ολοκληρωθεί. Μ ε την ΔΕΥΑΝ να έχει το μεγαλύτερο χρέος από οφειλέτες όλων των εποχών 1.500.000 ευρώ ( παρέλαβαν 600.000 ευρώ )  η Δημοτική Αρχή του Κου Μπουλέ  ότι κατήγγειλε προεκλογικά για μικροπολιτικούς σκοπούς ακριβώς τα αντίθετα έπραξε μετεκλογικά αφού με την υπογραφή του Κου Σταυρόπουλου φορτώθηκε πανοπροίκι  2,2 εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των πολιτών.

 

Κοινωνική συνοχή: Για ποια κοινωνική συνοχή μιλάει ο Κος Μπουλές όταν

-Εχει  δημιουργήσει εκτόξευση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου (προμήθειες, καύσιμα,συμβούλους)

-Δεν έχει αποδώσει τα χρήματα για αναπτυξιακά έργα στις πρώην δημοτικές ενότητες

-Εχει διαλύσει τις μικροοικονομίες των πρώην δήμων

-Εχει αυξήσει υπέρογκα τα τιμολόγια του νερού και τα δημοτικά τέλη στους πολίτες

-Ομολογεί ο ίδιος ότι μετά από 2,5 χρόνια θητείας του χρειάζεται οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου (η κατάσταση των οποίων βρίσκεται σε διάλυση λόγω δικών του ενεργειών σύμφωνα τόσο με το σωματείο εργαζομένων όσο και από του πολίτες).

Και επειδή στην πολιτική κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, η διαπίστωση είναι η εξής: Kαμία βελτίωση στην καθημερινότητα του πολίτη, καμία μέριμνα για τις ανάγκες των συμπολιτών μας στους πρώην δήμους, κανένα έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των πολιτών, καμία αναπτυξιακή πολιτική και ασφυξία στην αγορά.

Η ανυπαρξία και η ανικανότητα αυτής της Δημοτικής Αρχής γίνεται κάθε μέρα πιο αισθητή από όλους και ομολογείται πια και από τους ίδιους…

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.