Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

“Η ασφάλεια των χώρων ψυχαγωγίας χαμένη σε μία ασαφή και ελλιπή νομοθεσία”

“Η ασφάλεια των χώρων ψυχαγωγίας χαμένη σε μία ασαφή και ελλιπή νομοθεσία”

 dimar

Το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν αναφορικά με τις ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και το εξαιρετικά ασαφές νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ψυχαγωγικών παιχνιδιών, δεν αφήνουν περιθώριο για περαιτέρω ολιγωρία.

Στον απόηχο του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και πριν τον δεύτερο γύρο, οφείλουμε να προσδιορίσουμε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και υποχρεώσεις των επόμενων τοπικών διοικήσεων και κυρίως να θωρακίσουμε τους πολίτες σε σχέση με τον δημόσιο χώρο και τις χρήσεις του.

Με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εσωτερικών, οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη ΦούνταΔημήτρης Αναγνωστάκης και Γρηγόρης Ψαριανός ζητούν να ενισχυθεί επιτέλους το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και να θεσπιστούν σαφείς κανόνες ασφαλείας, τόσο για τον ψυχαγωγικό εξοπλισμό, όσο και για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σήμερα, προφανέστατα δεν αποδίδουν και οι αρμοδιότητες -κι ευθύνες- χάνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας…

Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνουμε σε θέματα ζωής και ασφάλειας «κατόπιν εορτής». Ας μεριμνήσουμε, έστω τώρα, προκειμένου να θωρακίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους χώρους εκείνους που προσφέρονται για ψυχαγωγία.

Ταυτόχρονα, αναμένουμε το πόρισμα για την κατάσταση των δημόσιων χώρων ψυχαγωγίας σε όλους τους Δήμους της χώρας, που ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι Βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. ζητούν διευκρινίσεις τόσο για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, όσο και για το είδος των κυρώσεων που τυχόν θα επιβληθούν σε περίπτωση παρατυπιών.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.:

http://nikifounta.gr/cms/uploaded_files/769.pdf

Πολιτικό Γραφείο Νίκης Φούντα

Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Δημοκρατική Αριστερά

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.